Meet the StipSter – Isabelle

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand zetten we een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Isabelle, dé intiatiefneemster van Stip Mee! Ze komt uit België, is getrouwd en is moeder van Maya. Isabelle heeft een positieve levensinstelling. Door haar handicap heeft ze heel veel last van spasticiteit en stappen gaat wat
moeizaam. Ze trekt haar eigen plan en vindt voor alles een oplossing.

Lees hoe zij begonnen is met stippen, op welk stipwerk zij het meest trots is en aan welke stiptip ze het meest heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Wij werken dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Ik ben Isabelle, de meeste mensen noemen mij Belle. Ik ben 44 jaar jong, getrouwd met Wouter en trotse mama van Maya 18 jaar! Door een tekort aan zuurstof bij de geboorte ben ik geboren met een fysieke handicap. Mijn handicap heet officieel spastische quadriplegie. Een mondje vol hé?. Om het kort samen te vatten, komt het erop neer dat mijn spieren soms wat durven vervelend zijn.

Ik heb heel veel last van spasticiteit en stappen gaat wat moeizaam. Hierdoor ben ik ook gestopt met werken in 2008 en ben ik een voltijdse huismoedertje geworden. Maar ik trek goed mijn plan en ik vind altijd voor alles een oplossing. Alles lukt maar soms gewoon wat trager.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Ik ben elke dag thuis en ben graag thuis. Maar toch zocht ik iets om eventjes uit de huishoudelijke sleur te geraken. Eventjes niet alleen mama, vrouw of kok te zijn, maar eventjes me-time. Een momentje waar je al de rest vergeet en gewoon verstand op 0.

In corona periode met de lock-down heb ik het stippen ontdekt. Toen heb ik ook aan de eerste Dot Along meegedaan. Daar zaten we dan allemaal opgesloten in ons huis. En toch zaten we wekelijks met elkaar te stippen. Het gevoel om niet alleen te stippen gaf me echt zo een fijn gevoel.

Ook de Facebook-groep Stipstijlfans is zo fijn! Daar zijn de mensen altijd zo lief en goedgezind, altijd met goeie raad. En eerlijk ik kom gewoon zo vrolijk van alle mooie werkjes die ik zie voorbij komen.

Wat brengt het stippen je?

Stippen is voor mij echt een momentje voor mezelf waar je eventjes al je zorgen kan vergeten. Een goed muziekje en een glaasje wijn erbij, zalig toch. En je tovert altijd iets unieks!

Heb je tijdens het stippen last van je beperking?

Het komt er bij mij echt op neer dat ik bij elke hobby echt niet te lang mag bezig zijn. Bij het stippen ben ik bijvoorbeel beter met een groot project zoals de dot Along. Klinkt raar, hé? Maar hoe groter het project, hoe meer tussenpauzes erin zitten. En als Nienke schrijft laat de verf drogen, dan luister ik heel flink naar. Bij een klein projectje durf ik soms wat te zeuren en dan voel ik echt dat ik wat teveel concentratie vraag aan mijn eigenwijze lichaam.

De tip in de Facebook groep van het kersenpitje heb ik ook onthouden, ook al heeft hij ondertussen al de kleuren gekregen van mijn Dots of Happiness schaal.

Wat doe je met jouw stipwerk?

Mijn meeste stipwerkjes geef ik kado. Maar andere krijgen dan een mooi plekje in huis of haal ik uit bij bezoek.

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

Ja, mijn beste vriend komt het binnenkort eens proberen. Ook mijn nichtje is gestart met stippen door mij. Voor haar Kerst had ik haar een stippakketje kado gegeven.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Op mijn dienblad ben ik ontzettend trots. Dit plateau heb ik gevonden in de kringloopwinkel. Ik vond hem zo speciaal en dit voor voor € 2,00. Telkens als we bezoek hebben, haal ik deze uit om mijn tapas op te serveren. Dan zegt mijn man altijd vol trots, kijk eens wat mijn vrouwtje heeft gestipt 🙂 En eerlijk, dan ben ik best wel trots hoor.

Hoe vaak stip je?

Dat is heel verschillend. De ene week zou ik dagelijks stippen. De andere week wat minder. Maar ik wissel graag eens af. Ik heb heel veel hobby’s en dat maakt het voor mij wel fijn.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

Het komt goed! Oh, wat zeg ik dit veel tegen mezelf sinds ik stip. Wat heb ik geleerd om lief te zijn tegen mezelf en minder krtitisch te zijn. Leren dat elk zelfgemaakte kado onbetaalbaar is, gewoon omdat het met heel veel liefde is gemaakt.

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Lief zijn met zichzelf. Ik was altijd bij de eerste om mijn werk veel te kritisch te bekijken. Altijd bij elke compliment te zeggen, welk stipje er voor mij niet goed was gegaan. En nu probeer ik de complimentjes te aanvaarden. En trots te zijn. We steken heel veel liefde en tijd in ons werk en we verdienen het!

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Volgens mijn man teveel, maar ik heb altijd iets in mijn kast liggen als ik een last-minuut kadootje nodig heb.

Is er wel eens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Ja, drie grote borden die na het afbakken al zijn stippen verloor. Ik had deze gemaakt voor een tapas-avond en was zo zo trots. Het probleem bleek pamperdoekjes te zijn, die ik gebruikt had om tussenin te reinigen na een foutje. En je potje verf schudden als je deksel niet goed toe is, is ook niet echt slim…

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Mijn voorkeur gaat voorlopig nog altijd naar een vlak voorwerp. Een bol voorwerp vind ik best wel lastig. Dan heb ik soms meer verf op mijn handen en andere plaatsen dan op mijn voorwerp 🙂 Maar ik moet eerlijk toegeven dat de Dot Along van dit jaar, Dots of Hapiness, de schaal dat we allen samen hebben gestipt, mij echt heeft geholpen om het nog eens te proberen.Want met alle tips ging het verrassend goed! Super trots ben ik op mijn mooi schaal!

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Oorstokjes! Fijne motoriek is voor mij wat lastiger, dan is een verkeerde stip wel vlug gezet. Maar dat zie ik als een uitdaging. Hierdoor is de omzet in Koolskamp van de oorstokjes zeker heel hard gestegen.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Een glaasje wijn, maar dat kun je waarschijnlijk geen snack noemen 🙂

Beste stipster: als wij vakantie vieren in een bungalow of op de camping, dan nemen we altijd knutselspullen mee. Ben jij ook iemand die knutselt of creatief bezig is op vakantie? (vraag van vorige StipSter, Leo)

Nee, stippen op verplaatsing heb ik nog niet gedaan. Als we op reis gaan, is het meestal op fietsvakantie en altijd in Nederland. We hebben een aangepaste duofiets lekker naast elkaar. Wij Belgen kunnen veel leren van jullie mooie fietspaden in Nederland. Dan doen we meestal grote dag fietstochten maar dan lig ik ‘ s avonds wel uitgeteld in mijn bedje 🙂 Dus stippen op vakantie heb ik nog niet gedaan, maar wie weet.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Ik heb al jaren een plottermachine. Dus mensen uit mijn omgeving krijgen altijd iets zelfgemaakt (een kaartje, tegeltje, doosje, rompertje..) Ik maak ook kaartjes voor mensen en kinderen die chronisch ziek zijn.

Deze hobby is ook zo leuk om te combineren met het stippen, dan maak ik bv een mooi doosje om mijn gestipte item in te steken, of een stickertje of een kaartje.

Ik heb ook altijd ergens een diamond painting of een kleurboek liggen om tussen in te doen 🙂

Naast stippen op nieuw porselein, vind ik het ook leuk om op tweedehands porselein te stippen. Ik heb hier inmiddels al een hele voorraad van. Mijn vraag aan jou: vind jij het ook zo leuk om de kringloop winkels en / of marktjes af te struinen op zoek naar mooie porseleinen juweeltjes om op te stippen? (vraag van vorige StipSter, Neeske)

Ik vind het zalig om op porseleinenjacht te gaan. Mijn man vindt het minder leuk, dan zie ik hem echt denken: Echt? Je hebt dit bordje, kopje, schoteltje toch al in je kast…

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Als je nu één patroontje zou moeten kiezen van Stipstijl als je aller maar ook aller favorietste patroontje, welke zou je kiezen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.