Meet the StipSter – Nicolette

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Nicolette. Ze vertelt je graag hoe het stippen haar helpt bij het revalideren, aan welke stiptip zij het meest heeft gehad en haar verhaal achter haar favoriete gestipte item.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Nicolette, 48 jaar en woon in Grubbenvorst in Limburg. In het dagelijks leven ben ik directeur op een basisschool en een school voor speciaal basisonderwijs. Op onze school is iedere dag anders. Dat maakt mijn werk zo leuk.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Enkele jaren geleden zag ik op Instagram van een vriendin prachtige zelf gestipte voorwerpen voorbijkomen. Toen ze even later vroeg wie van onze vriendinnengroep zin had in een avondje leren stippen, was ik meteen enthousiast. Graag! Al vond ik het ook spannend. Creatief bezig zijn vind ik leuk maar zo heel precies en netjes ben ik nou ook weer niet. Nienke van Stipstijl zegt altijd “Het komt goed!”. Dat is bij mij ook zo. Na een avondje met een groepje vriendinnen stippen was ik verkocht.

Hoe vaak stip je?

Normaal gesproken ben ik fulltime werkzaam als basisschooldirecteur. Dus dan kan ik er minder vaak tijd voor vrijmaken en zal het een paar keer in de maand zijn. Nu ik nog veel aan het revalideren en aan het herstellen ben, stip ik minstens 4 keer per week. En soms wel iedere dag. Zeker als ik bezig ben met een groter voorwerp dat tussendoor soms moet drogen. Dan doe ik iedere dag een beetje.

Stiekem vind ik dat wachten dan soms best moeilijk. Vaak begin ik dan aan een kleiner tussendoor-projectje. Zo heb ik pasgeleden de kaarten en boekenleggers ontdekt. Die zijn ook superleuk om te maken. En een origineel cadeau om te geven. Ook werd ik geïnspireerd door een video van Nienke waarin ze tafelkleedhangers van de HEMA stipte. Ik maakte ze ook. Ze zijn erg leuk als sleutelhanger!

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Het komt goed! Niet te snel denken dat een stipje niet goed is of niet helemaal goed staat. Hoe meer stippen er komen te staan hoe minder sommige kleine foutjes opvallen. En ze zijn altijd met een wattenstaafje weg te halen. Mijn slogan is: maak van een mug een vlinder. Als er dus iets mis gaat met het stippen, maak ik er iets leuks omheen en dan is het meteen uniek en iets persoonlijks.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

De stipstokjes van Stipstijl, wattenstaafjes en doekjes. Ik ben ooit begonnen met houten stokjes. Maar die gaven niet altijd ronde stippen. De stipstokjes zijn echt geweldig. Ik heb inmiddels twee setjes want ook mijn zus en nichtjes komen soms gezellig stippen. Zij zijn inmiddels ook fan.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Chocolade. Chocolade is voor alles goed.

Heb je al andere mensen aangestoken met het #stipstijlvirus?

Ja, inmiddels zijn mijn nichtjes en mijn zus ook aangestoken met het virus! Mijn jongste nichtje vroeg me onlangs of ik met haar vriendinnetjes op haar kinderfeestje wilde komen stippen. Dat vind ik superleuk om te doen. Graag zelfs! Ook mijn buren, vriendinnen en collega’s hebben al gevraagd of ze een keer mogen komen stippen. Dat wordt dus nog gezellig druk.

Eens in de zoveel tijd kom ik met een klein groepje bij elkaar om een avondje te stippen. Iedereen werkt dan aan haar eigen projectje en tussendoor kletsen we heerlijk over vanalles en nog wat. Stippen is niet alleen ontspannend maar ook heel gezellig.

Hoeveel items heb je inmiddels al gestipt?

Ik heb inmiddels ontzetten veel gestipt. Ik ben de tel kwijt maar ik kom ver over de 100 en nog wel veel meer. Ik heb ontdekt dat je van alles kunt stippen. Zo heb ik de volgende voorwerpen gestipt: cakeschalen, pizzaborden, paaseieren, porseleinen frietbakjes, kerstballen, de dot-a-long klok, vazen, melkkan, jampotjes, tapasplanken, vogelhuisjes en sinds kort heb ik de boekenleggers en kaarten van Stipstijl ontdekt!

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto? In november 2021 werd ik ziek. Het ging binnen korte tijd steeds slechter tot ik in een kunstmatig coma ben gebracht op de IC. Daar werd uiteindelijk gevonden wat ik had. Een zeldzame auto-immuunziekte. De behandeling hielp gelukkig en sindsdien ben ik aan het revalideren. Inmiddels niet meer in een revalidatiecentrum maar heerlijk thuis. Na de IC-tijd waren mij spieren allemaal slap. Ook die van mijn handen. Gelukkig is met veel trainen mijn motoriek weer steeds beter. En daar helpt het stippen ook enorm bij. Ik heb de afgelopen maanden veel gestipt. Op de vaas, het vogelhuisje en de melkkan op de foto’s ben ik zelf best trots. Voor verjaardagen van anderen stip ik ook geregeld iets. Een cakeschaal of een schaaltje met bonbons stippen is niet alleen een persoonlijk cadeautje maar ook nog eens uniek, fleurig en kleurrijk. Hoe kom jij tot de kleurcombinatie die je wil gaan gebruiken? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Karlien. red.)  Ik kijk veel op Pinterest en op de facebook- en instagrampagina van Stipstijl voor leuke ideetjes voor kleurencombinaties. Maar ook in de boeken en de inspiratiekaarten bij de patronen staan leuke voorbeelden. Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter? Welk voorwerp zou je ooit nog willen stippen?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.