Meet the StipSter – Roos

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Roos. Ze werkt als Ambulant hulpverlener pleegzorg en is dol op haar gezin, kringloopwinkels bezoeken én stippen. Lees aan welke stiptip ze het meest heeft gehad. Wat ze zou leuk vindt aan het stippen. En welke vraag Roos graag aan de volgende StipSter wilt stellen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Eén van teamleden zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen! Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Roos, ik ben 50 jaar en woon in Oost-Groningen. Ik werk als Ambulant hulpverlener pleegzorg, ben gek op mijn gezin, kringloopwinkels bezoeken én stippen.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen? En wat vind je zo leuk aan het stippen?

In 2017 heeft mijn vriendin mij enthousiast en bekend gemaakt in het stippen, omdat ze zelf een workshop stippen had gevolgd. We zouden het een uurtje uitproberen en als ik het niets vond zouden we stoppen. We begonnen die dag om 11 uur en s’avonds laat vertrok ik om 23 uur pas. Ik had het #stipstijlvirus direct te pakken. Mijn eerste gestipte bordje heeft inmiddels een ereplaats gekregen tussen mijn andere gestipte spullen.

Ik was zo enthousiast dat ik al snel zelf verf en stipstokjes heb gekocht. Stippen geeft me rust en ontspanning. Elke keer als ik aan een nieuw project begin, kan ik weer opnieuw kleuren en een patroon gaan bedenken. Ik weet van tevoren nooit wat uiteindelijk het resultaat zal gaan worden. Ik begin ergens, zet een stip en werk daar omheen.

Hoe vaak stip je?

Ik stip gemiddeld drie keer per week. Soms vaker. Soms pak ik in de avond nog een paar uurtjes mee of als het kan in het weekend. Met een aantal vriendinnen heb ik weleens een creatieve (stip)middag en dan stippen we gezellig samen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Mijn favoriete item is één van de weinige vazen die ik gestipt heb. Hier ben ik lang mee bezig geweest! Ik had het voor mezelf gemaakt, maar heb hem recentelijk aan mijn schoonzus gegeven. Zij vond de vaas zo mooi. Nu heb ik weer een excuus om een nieuwe vaas te stippen.

Wat doe je met jouw stipwerken?

Ik geef mijn stipcreaties soms weg als kadootje of verkoop ze. Soms werk ik in opdracht als mensen iets leuks zien en dat ook willen maar dan in andere kleuren.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Wat absoluut onmisbaar voor mij is zijn wattenstaafjes! Ik gebruik ze vaak en veel. Soms probeer iets, maar bevalt de kleur me niet. Dan kan ik alles met een wattenstaafje secuur weghalen. Ik heb een aardig voorraadje, zodat ik nooit zonder zit.

Stip jij graag volgens een Stipstijl patroon of maak je ook eigen patronen?

Toen ik begon met stippen gebruikte ik vaak ronde sjablonen, waarbij ik mij liet inspireren door patronen van Nienke. Nu stip ik eigenlijk meer uit de vrije hand. Mijn patroon ontstaat onder mijn vingers. Ik begin ergens en gaanderweg kijk ik welke kleuren ik wil gaan gebruiken en welke stippen waar komen te staan.

Wat is je favoriete item om te stippen?

Ik vind kleine theetipjes altijd zo leuk om te stippen. Vooral in vrolijke en heldere kleuren. Ik stip eigenlijk altijd meerdere dingen tegelijk, zodat ik om en om kan werken en het stipwerk de tijd heeft om even te drogen. Ook stip ik graag op een gekleurde ondergrond, zoals de vaas. Dat geeft zo’n ander effect!

Heb je nog meer mensen aangestoken met het stipstijlvirus?

Zoals mijn vriendin mij heeft aangestoken, heb ik ook weer een vriendin enthousiast gemaakt. We stippen nu regelmatig samen. Omdat we zoveel gestipte items hebben, staan we een paar keer per jaar op markten om onze stipcreaties te verkopen.

Aan welke #stiptip heb je het meest gehad?

De stiptip om stippen weg te halen als de verf al is opgedroogd vind ik fijn. Je kan onbewenste stippen dan beter wegkrabben met de punt van een stipstokje. Als je gaat vegen terwijl de verf van andere stippen nog niet droog is, loop je de kans dat je ook die stippen weghaaldt en opnieuw moet zetten.

Op welke plek in je huis stip jij het liefste en waarom? Hoe ziet die plek eruit? (vraag van vorige StipSter, Linda)

Ik stip het liefst op mijn eigen gecreëerde plek op de slaapkamer, waar al mijn knutselspullen staan. Aan mijn tafel waar ik meerdere projecten tegelijk kan maken. Dan kan ik zo weer aanschuiven als ik verder wil. Muziekje aan, kopje koffie erbij, dan ben ik helemaal in mijn element.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Waardoor of door wie laat jij je inspireren om de kleurencombinaties te bedenken voor je stipprojecten?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.