Meet the StipSter – Karlien

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Karlien. Ze vertelt je graag wat het stippen haar brengt, wat voor haar onmisbaar is tijdens het stippen en aan welke stiptip zij het meest heeft gehad.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Mijn naam is Karlien (38 jaar). Ik werk met veel plezier voor een hogeschool en woon samen met mijn vriend Erwin en kat Maurits in een kleurrijk jaren ‘30 huis.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Eerst dacht ik dat stippen niets voor mij was; dat ik daar geen rust voor zou hebben. Ik was liever aan het handwerken. Maar toen ik dat een poosje niet kon doen, wilde ik wel creatieve dingen blijven doen. Zo ben ik in het voorjaar van 2021 gestart met stippen. Eerst op papier, later ook op porselein. Ik snap nu wel waarom zoveel mensen dit leuk vinden en het #stipstijlvirus hebben!

Wat brengt het stippen je?

Stippen geeft me plezier en ontspanning. Met een lekker muziekje erbij word ik er heel rustig van. Ik luister vaak naar de afspeellijst ‘Stipstijl songs’ op Spotify.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Ik kan best kritisch zijn op de dingen die ik maak, maar door Nienkes motto ‘Het komt goed’ kan ik dit bij het stippen goed loslaten. Bovendien vind ik dat je ook wel mag zien dat stipwerk met de hand is gemaakt.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Wattenstaafjes; heel handig om stippen weg te halen die je niet mooi vindt, maar ook om een kleur even uit te proberen op je werk. Verder ben ik fan van de Kleurencombinatie Maker kaarten. Het helpt me om nieuwe en verrassende combinaties te ontdekken. Vaak test ik die dan eerst op een klein bordje, voordat ik start met het stippen van een groot voorwerp.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Ik hou van pastelkleuren, vaak gecombineerd met een glittertje. Ik voeg er vaak ook een wat ‘viezere kleur’ aan toe. Die laat de andere kleuren dan meer stralen. Zo gebruik ik geregeld bruin in mijn stipwerk. Zo ook op de Dots of Time klok, die ik dit voorjaar stipte.

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Ook iets dat bruin is: namelijk chocola! Het liefst pure.

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Zeker! Ik houd erg van haken, kringlopen en in huis leuke hoekjes creëren. Heerlijk vind ik dat. Volg je me gerust op Instagram (@karlienpleizier), dan zie je dat spelen met kleur daarin altijd terugkomt.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Dit bord heb ik nog maar een week geleden gemaakt, tijdens de Stipstijlreis in Spanje. Ik heb daar geleerd om van het voorgeschreven aantal kleuren af te wijken door meer kleuren te gebruiken dan in het patroon staan. Dat heeft heel goed uitgepakt. Het bord is een aandenken geworden aan een onvergetelijke tijd. Even niks moeten en écht tijd voor jezelf. En dat in een kleurrijk paradijs, onder begeleiding van Nienke en inclusief fantastisch lekkere maaltijden. Een absolute aanrader!

Welk voorwerp zou je graag willen stippen dat je nog nooit gestipt hebt? (Deze vraag werd gesteld door de Stipster van vorige maand, Loïs. red.) 

Ik zou wel eens op een voorwerp willen stippen dat een andere kleur achtergrond heeft. Tot nu toe heb ik alleen gestipt op wit papier en porselein. Ik ben wel benieuwd!

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Hoe kom jij tot de kleurcombinatie die je wil gaan gebruiken?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.