Meet the StipSter – Karin

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Karin, die al jarenlang teststipper is van Stipstijl en ook de nieuwe kleurrecepten maakte.

Lees hoe ze begonnen is met stippen, wat voor haar onmisbaar is en het verhaal achter haar favoriete item.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Hallo allemaal. Mijn naam is Karin. Ik woon in Velswijk, een klein dorp bij Doetinchem. (Achterhoek). Ik ben 54 jaar, gelukkig getrouwd met Richard en samen hebben wij drie kinderen. Sophie (29 jaar) Sien (27 jaar) en Guus (21 jaar). Onze harige vriend in huis is kater Ollie. In het dagelijks leven maak ik persoonlijke schilderijen. Dit is altijd weer prachtig om te doen. Ik probeer beeld te geven aan een verhaal van of over iemand die mij een opdracht geeft. Met acrylverf, verschillende structuren en persoonlijk spullen maak ik een schilderij in kleur en beleving. Mijn hobby’s zijn STIPSTIJL, tuinieren, creatief bezig zijn en koken. Voor Nienke test ik regelmatig een nieuw patroon.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Sinds november 2016 ben ik met het stipstijlvirus besmet geraakt. Samen met een groepje buurvrouwen volgde ik toen een workshop van Nienke. Iedereen was zo enthousiast dat we zeiden ‘we gaan dit elke maand samen doen.’ Dat doen we nog steeds. Elke maand stippen we met 10 buurvrouwen. Als de keukentafel te klein is, dan gaan wij naar de stipkantine. Eén van ons heeft een kantine (was voorheen zorgboerderij) waar we samen stippen. Zo is daar elke keer weer iemand anders aan de beurt om gastvrouw te zijn voor die avond. Die momenten zijn voor mij altijd erg gezellig en waardevol. 

Wat ik zo leuk vind aan het stippen? Ik kan mij niets bedenken wat ik níet leuk vind aan het stippen. Het is een kleurrijke focus of bubbel waarin ik in terecht kom als ik bezig ben. Het spelen met de kleuren (ook mengen!), de patronen, de ontspanning en nieuwe dingen uitproberen. Het is allemaal leuk. Het geeft mij ook veel plezier om het samen te doen. Stippen geeft verbinding.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Eigenlijk heb ik meerdere favoriete items. Er zit altijd wel een bepaalde gedachte achter waarom ik het juist in bepaalde kleuren heb gestipt of wat de reden was waarom ik het heb gemaakt. Ik heb wel een dierbaar item. Dat is mijn bord wat ik tijdens stipreis naar Spanje in september 2019 heb gestipt. Deze reis moest ik afbreken omdat mijn lieve schoonmoeder plotseling was overleden. Ik gebruik dit bord vaak voor verjaardagen om er gebak op te presenteren. Onder het grote bord heb ik een kopje van Dille en Kamille geplakt. Zo is het een  taartplateau.

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Onmisbaar zijn voor mij de Stipstijlsjablonen. Deze gebruik ik altijd.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

De stiptip waar ik het meeste aan heb gehad is de tip, haal de verf met een spateltje uit de dop van het verfpotje. Het gieten van de verf in het mengpalet ging bij mij vaak fout. Met het spateltje ben ik veel zuiniger met de verf.

Is er weleens iets gigantisch mis gegaan tijdens het stippen?

Ja! Mijn meest recente grote stipproject tijdens de laatste stipreis Spanje. Ik was al 3 dagen bezig met een cadeau voor mijn dochters, een etagère. Ik bleef maar denken: ‘het komt goed, het komt goed.’ Maar het gevoel dat het goed voor hen was, kwam niet. Uiteindelijk heb ik toen onder de waterkraan afgespoeld en ben opnieuw begonnen. Mijn bedoeling met de etagère was om in de sfeer van hun huis iets te stippen. ‘Niet te veel kleur en niet te druk’ hadden de meiden mij meegegeven. Dat heb ik toen gedaan. De etagère heb ik net klaar. Zelf vind ik het goed gelukt. Het is een blijvende herinnering aan een onvergetelijke tijd.

Wat is jouw advies aan andere stippers?

Als jouw stipproject even niet lukt, neem dan afstand en probeer rustig te kijken waarom het niet lukt. Of pak een ander ding om te stippen. Mijn ervaring is dat dat dan wel goed gaat en ik een heldere blik krijg op mijn stipproject wat even niet goed ging.

Wat zijn je favoriete kleuren om te combineren?

Mijn favoriete kleuren om te combineren zijn er echt héél veel! Er zijn gigantisch veel mogelijkheden waar ik blij van word. Oranje met rood of roze gemengd, of rood met roze en dan een druppel wit gebruik ik vaak omdat ik dit beide een frisse combinatie vind.

Wat doe je met je stipwerken?

Mijn stipwerken geef ik vaak cadeau. Het heeft vaak dan ook een reden waarom ik het heb gestipt. Een afscheid, verjaardag, jubileum, trouwdag of geboorte bijvoorbeeld. Ik bewaar ook veel probeersels. Zo heb ik een stapel kleine theetipjes met verschillende kleurcombinaties uitgeprobeerd met alleen het patroon Verwenschaaltje erop.

Welk patroon van Stipstijl vind jij het leukste om te stippen en waarom? (vraag van vorige StipSter, Naomi)

Naomi, jouw vraag vind ik erg leuk! Vaak vraag ik dit ook aan ander stipsters. Ik heb twee favorieten patronen. Passiebloem en Beaublom. Het patroon Passiebloem geef ik vaak cadeau met een  persoonlijke tekst achterop het bordje. Dit patroon is voor mij ook elke keer een leuke uitdaging om in verschillende kleurcombinaties te stippen. Beaublom stip ik op allerlei porselein. Meerdere blommetjes op één porseleinen product vind ik vaak leuk en vrolijk staan.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Stip jij vaak met gemengde kleuren? Zo ja, wat is jouw favoriete mengkleur? Indien nee, waarom niet?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSterren

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.