Meet the StipSter – Laura

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Laura van 14 jaar. Ze vindt het stippen geweldig leuk om te doen. Zie welk item favoriet is bij Laura en ook waar ze trots op is.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar Annelies van het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Zij zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie ben je?

Ik ben Laura en ben net 14 jaar geworden. Ik woon samen met mijn vader, moeder en broer in Raamsdonk. Ik zit in de 3e van de middelbare school.

Hoe en wanneer ben je begonnen met stippen?

Het stippen heb ik drie jaar geleden ontdekt door mijn nicht. Ik vind het heel leuk om creatief bezig te zijn. Ik heb de afgelopen 3,5 jaar al heel veel met mijn gezondheid meegemaakt en nu nog steeds. Als ik dan ergens mee zit ofzo, dan vind ik het heel ontspannen om te gaan stippen. Ik ben altijd heel snel gestrest als iets niet lukt, maar als ik aan het stippen ben en het lukt niet helemaal zo als ik wil, dan wordt ik niet echt gestrest. Dus stippen is voor mij echt heel erg ontspannen.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Ik heb een wensdag van Make a Wish meegemaakt. Toen heb ik rapper Snelle ontmoet. Een droom die uitkwam! Thuis had ik dit bordje voor hem gestipt en die dag aan Snelle gegeven. Hij vond het bord super leuk, mooi en heel knap gemaakt.

Hoe vaak stip je?

Het is heel verschillend hoe vaak ik per week stip. Ik probeer zoveel mogelijk te stippen als ik tijd heb. Ik stip sowieso in het weekend. Verder hangt het af hoeveel vakken ik moet leren voor school.

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Ik heb het meest gehad aan de tip dat je je stipstokje tussendoor goed schoon moet maken ook al gebruik je nog dezelfde kleur. Sindsdien stipt het ook wat fijner. Ook vind ik het fijn dat het niet altijd zo perfect hoeft te zijn.

Wat is je favoriete item/voorwerp om te stippen?

Dat is toch wel een vierkant ontbijtbordje. Ik gebruik van 21×21 cm of 15×15 cm.

Hoe kom jij tot de kleurcombinatie die je wil gaan gebruiken?

Soms vraag ik mijn moeder welke kleur zij er mooi bij vindt passen bij de kleur die ik zelf al heb uitgezocht. Ik kijk ook op Pinterest. Als je de zoekterm ‘kleurcombinaties’ intypt, dan krijg je allemaal kleurencombinaties. Pinterest gebruik ik ook als inspiratie. Je ziet daar allemaal voorbeelden van stipwerk en soms ook combinatie van kleuren die ik mooi vind.

Waar ben je trots op?

Ik ben heel erg trots op dat mijn mok die ik gestipt hebt in het nieuwe boek van Nienke komt, in Stippen. de kids editie! 

Wat doe je met jouw stipwerken?

Het meeste geef ik weg aan mijn vrienden en familie als ze jarig zijn. Ik heb al een bordje voor mijn mentor, mijn oma en mijn tante gemaakt. En ook een theetipje voor mijn oma en nog veel meer voor mijn familie en vrienden.

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Tijdens het stippen zijn voor mij wattenstaafjes echt onmisbaar! Ik gebruik ze om stippen weg te halen als ik ze niet mooi vind. Ook is keukenpapier voor mij echt onmisbaar, want ik gebruik keukenpapier om mijn stipstokjes schoon te maken.

Ben jij wel eens halverwege je stip-object gestopt en heb je toen alles verwijderd? (vraag van vorige StipSter, Marcel)

Nee, ik ben nog nooit halverwege gestopt met een stip-object en toen alles verwijderd. Ik heb wel een keer gehad dat ik bezig was met een stip-object en toen met iets anders ben begonnen waar ik eigenlijk mee bezig was en pas een paar maanden later weer mee verder ben gegaan.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?
Wat zijn je favoriete kleuren om te gebruiken en van welk merk zijn die kleuren?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Annelies van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.