Meet the StipSter – Tim

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand is dat Tim. Hij zag zijn moeder mooi stipwerk maken en wilde het zelf ook wel eens proberen. Extra knap, want Tim heeft een visuele beperking. Lees wat voor hem onmisbaar is, welke tips hij heeft en welk voorwerp hij nog graag zou stippen.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel.

Iedereen kan meedoen. Of je nu veel stipervaring hebt, of het pas net ontdekt hebt.

Wie ben je?

Mijn naam is Tim en ik ben 14 jaar. Ik zit in het derde jaar van mijn middelbare school. Ik zit op een speciale school voor slechtziende kinderen. Dat komt omdat ik na mijn vroeggeboorte hersenbloedinkjes gehad heb. Hierdoor zijn er beschadigingen in mijn hersenen. Voor mij betekent dat dat ik slecht kan zien. Nou ja, mijn ogen doen het wel, maar dat wat ik zie, wordt niet zo goed door mijn hersenen vertaald in mijn hoofd.

Hoe ben je begonnen met stippen? En wat vind je er zo leuk?

Ik heb een kijkafstand van 15 cm en daarom zit ik altijd heel dicht op mijn werk. Mijn moeder is al een tijdje aan het stippen en ik vond dat ze hele mooie dingen maakte. Daarom heb ik gevraagd of ik het ook een keer mocht proberen. Samen hebben we schoteltje uitgezocht om het eens te proberen. Dit is het resultaat van mijn eerste stipwerk! Ik ben er echt heel trots op (en mijn moeder nog meer!)

Heb je andere (creatieve) hobby’s?

Mijn andere hobby’s zijn voetballen en gamen, maar af en toe stippen is even gezellige tijd met mijn moeder en ik kan dan leuke dingen maken.

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Dit schoteltje is mijn eerste project. Omdat kijken mij heel veel energie kost en ik er snel moe van word, heb ik wel lang over dit schoteltje gedaan. Iedere keer een klein stukje. Zo werd ik steeds enthousiaster over het resultaat. Ik vond het super leuk om dit te maken.

Ik ben samen met mijn moeder al naar de kringloop geweest om een nieuw project te zoeken. Dat is een vierkant kopje en een vierkant bakje geworden. Dat ga ik stippen voor de verjaardag van mijn taxichauffeur. Ik ga namelijk met leerlingvervoer (taxi) naar mijn school. Hiervoor moet ik elke dag bijna 3 uur reizen. Dus ik ken de chauffeur erg goed.

Wat is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Zonder de hulp van mijn moeder zou ik echt niet kunnen stippen. Want mijn moeder legt mij elke stap uit en laat me zien hoe het moet. Ook tussendoor helpt mijn moeder me heel goed. Ik vind het fijn dat ze me het daarna wel zelf laat proberen.

Aan welke stip tip heb je heb meest gehad?

De stiptip waar ik het meeste aan heb gehad, is dat ik niet te snel moet willen, maar rustig aan moet stippen. Als ik te snel ga, dan wordt het minder mooi.

Wat is jouw lievelingsssnack tijdens het stippen?

Mijn lievelingssnack tijdens het stippen is snoep. Chips is ook lekker, maar dat is niet zo handig want daar krijg ik dan weer vieze vingers van…. Dus dat eet ik dan daarna.

Wat is je favoriete voorwerp om te stippen?

Dit schoteltje is mijn eerste voorwerp geweest. Ik heb al wel bij de kringloop andere voorwerpen gehaald. Zoals echt een heel mooi schaaltje. Dit schaaltje wil ik voor mijn oma gaan stippen en daar heb ik heel veel zin in.

Mijn favoriete item om te stippen is wel iets wat wit is, anders kan ik het contrast niet goed zien. Ik stip dus geen glas of op een voorwerp in donkere kleuren.

Hoe lukt het jou om, met een visuele beperking, te kunnen stippen?

Het lukt mij om goed te stippen door heel erg goed te concentreren. Samen met mijn moeder zoek ik een patroon uit. Dan maakt mijn moeder een begin zodat ik beter kan zien wat ik moet doen.

Soms ben ik niet zo tevreden, maar mijn moeder legt ook uit dat het niet perfect hoeft te zijn. Je mag zien dat het handwerk is!

Heb je tips voor mensen met een visuele beperking?

Niet twijfelen of je het kan, maar gewoon doen! Het is echt super leuk. Als mensen iets negatiefs over het resultaat zeggen, je hier niks van aantrekken. Als je het zelf maar mooi vindt!

Welk voorwerp zou je graag nog eens stippen als je de kans krijgt? (vraag van vorige StipSter, Maaike)

Ik zou met mijn moeder samen nog wel eens een groot voorwerp willen stippen. Zoals een tafel.

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Heeft iemand wel eens iets negatiefs over je stip werk gezegd? En hoe ga je daar dan mee om?

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.