Meet the StipSter – Neeske & Leo

Er zijn inmiddels duizenden stippers van allerlei leeftijden, achtergronden en niveaus. Voor mij voelt het als een heuse stipfamilie. Ik wil jou graag beter leren kennen en tegelijkertijd je de kans geven om je voor te stellen aan andere stippers.

Elke maand staat een StipSter in het zonnetje. Deze maand zijn dat Neeske en haar vader Leo. 

Neeske werkt in de ouderenzorg en Leo geniet samen met zijn vrouw van zijn pensioen. Tijdens een familieweekend nam Neeske wat stipspullen mee en haar vader werd gelijk enthousiast om ook te starten met stippen. Lees hoe Neeske ervoor zorgde dat haar ouders de maten op stipstokjes beter kunnen zien, welke voordelen Leo ziet van het stippen op zijn leeftijd en welke stiptip onmisbaar is.

Wil je ook meedoen met deze rubriek? Stuur dan een e-mail naar het Stipstijl-team via info@stipstijl.nl. Elske zal je een aantal vragen sturen en je verzoeken om een paar foto’s te mailen. Ik werk dit uit tot een leuk artikel. Iedereen kan meedoen!

Wie zijn jullie?

Hoi hoi, mijn naam is Neeske (41). En die leuke man naast me is mijn vader Leo (77). Mijn vader is in zijn beroepsleven touringcar chauffeur geweest, maar hij is nu alweer heel wat jaartjes samen met met mijn moeder aan het genieten van hun pensioen. Ikzelf ben werkzaam in de ouderen zorg, ik werk in een verpleeghuis. Dit werk doe ik met liefde. Het is heel mooi en dankbaar werk. Het zorgen voor anderen zit in de familie, want zowel mijn moeder als mijn beide zussen zijn werkzaam in de zorg (geweest).

Hoe en wanneer zijn jullie begonnen met stippen?

In de afgelopen jaren heb ik van mijn creatieve knutsel vriendin Heidi meerdere prachtige stip creaties voor mijn verjaardag gekregen. Zelf had ik echter nog nooit gestipt. Maar afgelopen februari is daar verandering in gekomen. Ik ben toen voor het eerst bij m’n vriendin gaan stippen. Ik was gelijk verkocht en wat denk je… binnen enkele dagen had ik mijn 1e bestelling bij de webshop van Stipstijl gedaan. Het was het starterspakket, het boek Stippen. en enkele andere bijbehorende goodies.

En nu komt mijn vader in de picture. Toen ik mijn gestipte werk liet zien, was mijn vader direct al enthousiast en zei ‘dat wil ik ook wel doen’. Nu stond er voor begin maart een vakantie samen met m’n ouders gepland, dus ik stelde voor om de stipspullen mee te nemen om op het vakantieadres gezellig te kunnen stippen. Zo gezegd, zo gedaan. We gingen op vakantie met de stipspullen en wat porselein en we hebben ons geweldig vermaakt als beginnende stippers. Het was heerlijk ontspannen om op vakantie te stippen en, zoals je kunt zien op de foto, deed ook mijn moeder vol enthousiasme mee!

Wat brengt stippen jullie?

Neeske: “Stippen betekent voor mij volledige ontspanning. De dagelijkse beslommeringen, werk en alles wat er nog meer bij hoort, zorgt er voor dat we moeten ontspannen en dit lukt voor mij zeker tijdens het stippen. Daarnaast zorgt het stippen met elkaar voor gezelligheid en verbondenheid. Hoe leuk is het dat je het enthousiasme voor het stippen kan delen met anderen.”

Leo: “Voor mij zit er ook nog een ander voordeel aan het stippen. Ik heb regelmatig last van stijvere gewrichten in de handen en voor mij zorgt het stippen ook voor het soepel houden van deze gewrichten. Met name de fijne motoriek die je bij het stippen nodig hebt, zorgt hier voor.”

Wat is het verhaal achter het favoriete gestipte item van de foto?

Neeske: “Op de foto zie je enkele items die we gestipt hebben. Het bloem-vormige schaaltje is het eerste item dat ik heb gestipt. Het schaaltje heb ik bij de kringloop op de kop weten te tikken. Het is een favoriet stip item voor mij, omdat het gemaakt is op een hele gezellige stipdag bij m’n knutsel vriendin. Onze knutseldagen zijn altijd superleuk!

Het langwerpige schaaltje heb ik tijdens de vakantie gestipt. Het patroon op het schaaltje is zelf verzonnen, het was experimenteren, heel leuk om te doen. Ik heb dit schaaltje voor mijn zus haar verjaardag gemaakt. Naast een cadeaukaart of geld geef ik er graag een persoonlijk cadeautje bij. Een gestipt voorwerp is hiervoor helemaal leuk. En dan samen ingepakt in een zakje met stipjes, dat maakt het dan helemaal af!

De kleine schaaltjes en het bordje zijn gemaakt door mijn vader en moeder. Hier zijn de stipsjablonen en enkele van de patronen uit het boek Stippen. voor gebruikt. Het stippen was nog nieuw voor ons, maar we zijn al erg enthousiast over onze werkjes. En we hebben al afgesproken dat bij de volgende vakantie de stipspullen sowieso weer mee gaan!

Op het moment doe ik (Neeske) mee aan de Dot Along en wat een ge-wel-dig project is dat. En wat een gezelligheid met elkaar brengt dit project met zich mee. Een mega uitdaging, maar dankzij de goede werkbeschrijving en video’s is het voor mij als beginnend stipper super goed te doen. En het motto ‘het komt goed ‘ van Nienke, klopt echt!”

Wat is jouw lievelingssnack tijdens het stippen?

Neeske: “Tijdens het stippen staat er altijd een grote fles water op tafel én een zakje snoepjes, dat is wel echt een guilty pleasure. Naast het zakje snoepjes voor mij staat er ook een zakje met kattensnoepjes. Waarom, denk je dan misschien. Nou, ik heb twee hele leuke en lieve katten, waarvan er één heel ondeugend is. Als ik aan het stippen ben, krijgen ze wat minder aandacht en ‘Pipo’ (dat is de bijnaam van m’n kat, het is een beetje een clowntje) is het daar dan niet mee eens. En hoe laat ze dit dan merken… door telkens op tafel te willen springen, en dat kunnen we natuurlijk niet hebben met alle stipspullen op tafel. Als ze komt kijken en op tafel wil springen geef ik ze maar een paar snoepjes, dan is ze al helemaal blij. Ja, het is een vorm van omkopen, maar ik hoor ze niet klagen. Ik denk zelfs dat ze door heeft hoe het werkt, want ze komt regelmatig langs voor een snoepje.”

Leo: “Ik ben dol op chocolade en dan gewoon een chocolade reep. Vooral die in de paarse wikkel met de koe er op valt in de smaak. Ik denk dat iedereen dan wel weet welke er bedoeld wordt.”

Welk item is voor jou écht onmisbaar als je gaat stippen?

Neeske: “Onmisbaar voor mij zijn de Stipstijl stipstokjes, wat een fijne stokjes zijn dat! Speciaal voor mijn ouders heb ik de stokjes gelabeld. Mijn ouders konden de cijfer aanduidingen op de stokjes niet goed zien, dus ik heb met een label writer labeltjes gemaakt en deze op de stokjes geplakt, super makkelijk. Daarnaast zijn de stokjes heel gemakkelijk schoon te maken, helemaal top!”

Wat zijn jouw favoriete kleuren om te combineren?

Neeske: “Ik ben enorm fan van blauw- en groentinten. Deze kleuren vind je ook terug in mijn interieur. Zo heb ik een koningsblauw/ groene woonkamer met okergeel/gouden details en accessoires. Ook roze en paars zijn favoriet. Ik heb een zachtroze slaapkamer en zelfs mijn auto doet mee, deze is paars. Ik ben van de kleuren, dus bij mij is het een vrolijke boel.”

Leo: “Mijn favoriete kleuren zijn felle, frisse kleuren zoals geel, blauw, rood en groen. Geen combinatie is te gek, als de kleuren maar knallen. Deze kleur voorkeur komt zeker ook terug in de gestipte items, het zijn een beetje de boerenbont kleuren.”

Heb je ook andere creatieve hobby’s?

Neeske: “Naast het stippen doe ik ook al jaren aan paper-art. Ik maak allerlei moois met papier, inkt en alles wat daarbij hoort. Ook dit is enorm fijn om te doen.”

Leo: “Naast stippen heb ik ook een andere hobby: ik ben een fervent diamond painting maker. Ik heb er al tientallen gemaakt. Ook mijn vrouw is creatief. Ze maakt zelf de mooiste kleding. Wij zijn eigenlijk wel een creabea familie, we zijn ontzettend graag bezig met onze hobby’s.”

Aan welke stiptip heb je het meest gehad?

Neeske: “De stiptip waar ik het meeste aan heb gehad, is het gebruikmaken van een eierdoos voor het ondersteunen en stutten van het te stippen voorwerp. Ik gebruik een grote eierdoos waar 30 eieren in kunnen, deze grote doos zorgt voor stabiliteit. Zeker voor het ondersteunen van de Dot Along schaal is deze tip heel handig. Ik heb twee noppen van de doos ingedrukt en zo goed als elk voorwerp blijft hier goed en stabiel in staan. Dit stipt heerlijk. Ik hoef het voorwerp nu alleen te ondersteunen en niet zelf te tillen.”

Daarnaast vind ik ook de tip dat er met voldoende verf gestipt moet worden erg waardevol. Ik had niet altijd mooie gelijkmatige stippen en het bleek toen dat ik niet genoeg verf aan het stokje had zitten. Ook het stokje helemaal laten rusten op het voorwerp was een goede tip voor het creëren van een mooie stip. Sinds dat ik niet meer met het stokje net boven het voorwerp blijf hangen, zijn de stippen ook gelijkmatiger geworden.”

Leo: “De tip waar ik het meest aan heb gehad is aan de stiptip van het goed ondersteunen van de stiphand. Eerst hield ik mijn hand tijdens het stippen boven het te stippen item, waardoor mijn hand vaak ook wat ging bewegen/ trillen. Sinds dat ik mijn hand laat rusten op de tafel of op het voorwerp, gaat het stippen stukken beter en blijft mijn hand meer ontspannen. De stippen worden nu ook veel mooier.”

Kun jij ook zo moeilijk stoppen als je eenmaal met een project bezig bent? (vraag van de vorige StipSter, Stephan)

Neeske: “Nou, deze vraag slaat de spijker op z’n kop! Als ik eenmaal bezig ben met stippen, dan ben ik niet te stoppen en vergeet ook wel eens de tijd. Als ik stip, doe ik dit vaak de hele dag. Ik begin vroeg op de dag, zodat het gestipte deel even kan drogen. Later kan ik dan het volgende deel stippen. Ik begin in het daglicht en eindig vaak met stippen met alle lampen aan in het donker. Dan heb ik een heerlijk ontspannen dagje stippen gehad.”

Welke vraag zou jij willen stellen aan de volgende StipSter?

Neeske: “Beste stipster, naast stippen op nieuw porselein, vind ik het ook leuk om op tweedehands porselein te stippen. Ik heb hier inmiddels al een hele voorraad van. Mijn vraag aan jou: vind jij het ook zo leuk om de kringloop winkels en / of marktjes af te struinen op zoek naar mooie porseleinen juweeltjes om op te stippen?”

Leo: “Beste stipster: als wij vakantie vieren in een bungalow of op de camping, dan nemen we altijd knutselspullen mee. Ben jij ook iemand die knutselt of creatief bezig is op vakantie?”

Ook meedoen met Meet the StipSter?

Stuur een korte mail naar info@stipstijl.nl. Elske van het Stipstijl-team stuurt je dan een paar vragen. Iedereen kan meedoen; jong/oud, man/vrouw, ervaren/starter. Ik kijk er naar uit om van je te horen!

Ben jij de StipSter van de maand? Dan krijg je een ereplek op mijn site én een Stipstijl waardebon t.w.v. € 15,00 die je kunt besteden in mijn webshop.

Maak kennis met meer StipSters

Wil je meer verhalen lezen van andere stippers? Klik op deze link en ontdek wie ze zijn.