Stipstijl ontwerpwedstrijd 2023

Goed nieuws: de Stipstijl Kerstkaarten ontwerpwedstrijd krijgt een vervolg! Dat kon ook haast niet anders na het grote succes van de eerste editie vorig jaar. Toen kwamen er veel mooie inzendingen binnen en was de eerste druk van de kaarten boven verwachting populair en binnen een paar dagen uitverkocht…

Ook dit jaar wil ik een set maken van in totaal 10 kaarten: 6 Stipstijl ontwerpen en 4 van StipSterren. Ik hoop dat je meedoet!

Op deze pagina krijg je tips, lees je over de voorwaarden van de wedstrijd, hoe je kunt meedoen en wat je kunt winnen.

Deze ontwerpwedstrijd is open voor iedereen. Of je veel stipervaring hebt of nog niet: dit is je kans om jouw bedachte patroon te laten zien aan de vele Stipstijlfans die er wereldwijd inmiddels zijn. Natuurlijk is dat een leuke eer. Daarnaast zijn er ook mooie prijzen te winnen. Doe dus mee!

Veel stipplezier en succes, liefs Nienke

PS. ben je benieuwd naar de winnaars van vorig jaar? Bekijk hun inzending en lees hun ervaring.

Opdracht

Deze ontwerpwedstrijd is open voor alle Stipstijl fans wereldwijd. De opdracht van de Stipstijl ontwerpwedstrijd bestaat uit het ontwerpen van een originele ansichtkaart met d.i.y. stippatroon die past bij Stipstijl en binnen het thema kerst / feestdagen. Je mag een tekst in het patroon verwerken. Leuk juist!

De kaart moet de volgende afmetingen hebben: A6 formaat (10.5 bij 14.8 cm), staand of liggend. Het patroon komt op een dubbele kaart.

Jouw ontwerp wordt een d.i.y. kaart met een voorbedrukt patroon. Dat betekent dat de stippen van je patroon een dun gekleurd lijntje krijgen, zoals het voorbeeld hieronder. Daardoor wordt duidelijk welke stipmaat gebruikt is. Het is dan aan de stipper om het voorbedrukte patroon zelf een kleur te geven.

Er is geen maximum aantal kaarten dat je kunt insturen voor deze wedstrijd. Stip er dus gerust op los! Wil je online laten weten dat je meedoet? Gebruik dan de hashtag #stipstijlontwerpwedstrijd en tag @stipstijl.

Het winnende ontwerp zal onderdeel zijn van een set kerstkaarten met diverse andere ontwerpen, waaronder die van Stipstijl zelf. De set kaarten zal worden verkocht in de Stipstijl webshop.

Ontwerp aanleveren

  • Zorg dat je bij jouw ontwerp duidelijk vermeldt welke maat stipstokjes (en eventuele sjablonen) je hebt gebruikt. Zonder duidelijke beschrijving of uitleg kan je ontwerp niet worden meegenomen in de selectieronde. Tip: kopieer je originele ontwerp of maak er een foto van. Maak op de kopie pijlen naar de stippen en schrijf (of typ bij digitaal bestand) de stipmaten er ter verduidelijking bij.
  • Uiteraard moet het patroon een volledig eigen bedacht patroon zijn. Dus je mag geen patroon insturen waar auteursrecht op berust.
  • Je kan jouw ontwerp indienen tót vrijdag 1 september 2023. Ontwerpen die na deze datum binnenkomen, worden helaas niet meegenomen in de selectieronde.
  • Stuur jouw kaart met naam van de ontwerper, duidelijke foto’s en werkbeschrijving van de gebruikte stipmaten en/of sjablonen naar info@stipstijl.nl of in print naar Stipstijl, Hunze 15, 3904 NS in Veenendaal.

Tips

  • Wil je lekker experimenteren en niet veel papier verspillen? Gebruik dan deze blanco ansichtkaarten. Ze zijn ideaal om te gebruiken tijdens het stippen. Het papier heeft een laminaat laagje, waardoor de pigment niet in het papier trekt en je natte verf vlekkeloos kunt weghalen. Deze kaarten hebben het gewenste A6 formaat.
  • Keep it simple! Stippers zijn mensen van allerlei leeftijden en met veel en weinig ervaring. Sommigen willen snel resultaat en/of veel kaarten stippen. Maak je patroon dus toegankelijk.
  • Zorg voor duidelijke gesloten lijnen in je ontwerp. Dat maakt je patroon sterk.
  • Gebruik verdiepingsstippen om meer leven in je patroon te krijgen.
  • Houd ruimte voor eigen invulling. Het is een compliment als iemand geïnspireerd raakt en een eigen draai aan jouw patroon geeft. Je hóeft dus niet een hele kaart vol te stippen.
  • Kan je hulp gebruiken bij het zelf maken van stippatronen? In mijn boeken vind je allerlei handige tips en duidelijke uitleg.

Kiezen van de winnaar(s)

Ik zal samen met het Stipstijlteam één of meerdere winnende ontwerpen selecteren uit de inzendingen. Bij de selectie wordt er gekeken naar originaliteit, creativiteit en de mogelijkheid voor de klant om de kaart eenvoudig zelf te stippen.

Prijs

De winnaar ontvangt 25 d.i.y. ansichtkaarten met zijn/haar stippatroon en een complete set met alle kerstkaarten. Daarnaast ontvangt de winnaar een waardebon ter waarde van € 25,- te besteden in de Stipstijl webshop. Natuurlijk wordt op de uiteindelijke winnende kaart(en) de naam van de ontwerper van het patroon geplaatst. Er zal geen vergoeding worden betaald over de verkochte ansichtkaarten.

Bekendmaking voor de winnaar(s)

De winnaar(s) wordt op woensdagavond 6 september rond 20 uur bekend gemaakt via Instagram Stories (ook te zien via Facebook). Winnaar(s) krijgen ook persoonlijk bericht.

Rechten van jouw ontwerp

Bij deelname aan de Stipstijl ontwerpwedstrijd geef je Stipstijl toestemming tot het gebruiken van jouw ontwerp voor de ontwikkeling van een d.i.y. ansichtkaart voor in de Stipstijl webshop. Stipstijl zal alleen gebruik maken van het ontwerp van de winnaar(s). Jouw inzending zal mogelijk wel getoond worden op social media om promotie te maken voor deze wedstrijd. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kan je dit aangeven bij inzending van jouw ontwerp.

Persoonsgegevens en privacy

Door deelname aan de ontwerpwedstrijd stem je ermee in dat jouw persoonsgegevens worden verzameld, bewaard en gebruikt ten behoeve van deze wedstrijd. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en zal niet worden doorgestuurd naar onbevoegde personen. Na de wedstrijd worden de persoonsgegevens verwijderd.

Toestemming

Bij deelname aan de Stipstijl ontwerpwedstrijd ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden en condities.

Vragen

Voor alle vragen omtrent de ontwerpwedstrijd kan je een bericht sturen naar info@stipstijl.nl