Stiptip – kleurinspiratie

Mijn kennis over stippatronen maken deel ik graag met je. Het is zó leuk om te doen! Met alle liefde geef ik workshops Stipstijl door het hele land en voor elk niveau.

Daarnaast staat in mijn boeken alles wat je nodig hebt om zelf aardewerk om te toveren tot stipkunst.

Ook deel ik regelmatig gratis stiptips via mijn social media kanalen en mijn site.

Deze #stiptip gaat over het vinden van kleurinspiratie. De ene persoon vindt het eenvoudig om kleuren te combineren en de andere ervaart keuzestress en zit constant met de vraag ‘Welke kleuren kies ik voor mijn stipwerk?” Ik geef je graag een paar van mijn tips.

Tips om kleurinspiratie op te doen:

 

  • Als je rondkijkt, is kleurinspiratie overal te vinden. In snoepjes, sieraden, de natuur, verpakkingen, winkels, mooie ansichtkaarten en tijdschriften, maar ook in kleding. Daarnaast kan je natuurlijk uren online scrollen. Check Pinterest of ga naar design-seeds.com. De special Kleurgids van vtwonen is ook een aanrader. Op deze pagina van mijn site vind je ook inspiratie. En zoek op Instagram eens naar #colourpallete of @awsmcolor.
  • Maak je eigen inspiratieschrift! Blader door tijdschriften en folders en zoek naar leuke plaatjes en knip die uit, scheur stukjes cadeaupapier of washitape af, week etiketten los van blikjes, knip stukjes oude stof uit of print een foto van je favoriete kledingstuk et cetera. Plak deze inspiratiebronnen in een boekje of gebruik het Stippen. d.i.y. inspiratieschrift. Je ontdekt door zo’n uniek boekje jouw eigen stijl. En als je dit een lange tijd doet, kan het ook zijn dat je merkt dat je stijl over de jaren verandert. Dat is geen punt natuurlijk!
  • Kijk welke kleuren nu een trend zijn en jou aanspreken. Je hoeft echt niet opnieuw het wiel uit te vinden!
  • Bedenk een woord of zin en beeld je dit helemaal in. Ga er even voor zitten en doe je ogen dicht. Wat komt er direct in je op? Wat zie je en welke kleuren horen erbij? Maak hier een moodboard van. Gebruik deze kleuren voor je volgende stipwerk.
    Vind je het lastig om een woord te bedenken? Denk dan eens aan: de perfecte zomerdag, voorjaar/kerst/winter, een wandeling in de natuur, de onderwaterwereld, je favoriete gebakje/drankje/bloem/kledingstuk, je droombestemming en/of een specifiek land.
  • Check tijdens het stippen wat er al is bedacht en bekijk de hashtag #stipstijlvirus op internet; daar vind je duizenden voorbeelden. Het is prima om die als inspiratiebron te gebruiken. Stipwerk van anderen een-op-een overnemen zonder toestemming is natuurlijk not done! Respecteer de tijd, liefde en originaliteit van de maker. Geef een eigen draai aan jouw stipwerk en geef altijd credits aan je inspiratiebron.
  • In mijn boek Stippen. & kleur vind je veel kleurinspiratie én 30 kleurcombinaties die gebruikt zijn bij de stippatronen. De verfnummers en verhoudingen staan erbij, zodat je het zelf ook kunt maken.

Laat jouw stipwerk zien
Heb je iets aan deze stiptip? Laat het me weten! Deel jouw foto via social media, tag @stipstijl en gebruik de hashtag #stipstijlvirus. Elke week zet ik een stipster #inthestiplight. Die persoon krijgt een verrassing thuisgestuurd.

 

Veel stipplezier!

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat?
Vind D.I.Y. pakketten, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.