Zo plak je snel en nauwkeurig sjablonen op een bol voorwerp op

Mijn kennis over stippen deel ik graag met je. Het is zó leuk om te doen! Regelmatig vind je een tip om het stippen makkelijker, mooier en/of leuker te maken. Dit keer over hoe je nauwkeurig én snel meerdere Stipstijl sjablonen opplakt op een bol voorwerp.

Het is bij de meeste mensen niet het meest favoriete klusje van een patroon stippen: sjablonen opplakken en meten of alles op de juiste plek zit. Toch is het wel belangrijk dat sjablonen op de juiste plek zitten. Een scheve verhouding in je stipwerk blijf je zien. En vaak is het ook belangrijk omdat je anders niet goed uitkomt met het patroon.

Ik snap ook dat je zo snel mogelijk met verf en stipstokjes aan de slag wilt gaan. Daarom heb ik een handig slimmigheidje voor je.

Ik heb een video voor je gemaakt waarin je ziet hoe je eenvoudig hulplijnen op een bol voorwerp maakt, zodat je meerdere sjablonen sneller en nauwkeuriger kunt opplakken. Uiteraard moet je de afstand van de sjablonen tot aan de rand van je voorwerp én eventueel de afstand tussen de  verschillende sjablonen nog even nameten, maar ik weet zeker dat deze tip je gaat helpen. Veel stipplezier!

Stipstijl shop

Naast de Stipstijl sjablonen en het meetlint vind je in mijn webshop ook allerlei mooie bolle voorwerpen om op te stippen.

Ik hoor graag van je!

Laat je zien wat jij maakt? Deel jouw foto via social media, tag @stipstijl en gebruik de hashtag #stipstijlvirus. Je kunt ook een foto mailen naar info@stipstijl.nl. Elke week zet ik een stipster #inthestiplight. Die persoon krijgt een verrassing thuisgestuurd.

Heb je iets aan mijn tips? Laat het weten onder mijn berichten op social media. Like, reageer, tag en/of stuur door. Ik weet dan dat dit soort berichten gewaardeerd worden. Het helpt ook om het #stipstijlvirus te laten groeien, zodat meer mensen er kennis mee kunnen maken.

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat? Vind d.i.y. pakketten, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.