Gastblogger Marjolein – Terugblik op Creative Life

Verrassende voicemail

Pas had ik een gemiste oproep met voicemail van een onbekend nummer. Hoe verrast was ik dat het Nienke was met de vraag of ik zin en tijd had om haar te komen helpen tijdens Creative Life. Stel je voor dat bijvoorbeeld George Clooney zelf je belt of je een gastrol wilt spelen in zijn film en dat Leonardo di Caprio je tegenspeler is? Wat zeg je dan? Jaaa natuurlijk! Een beetje overdreven misschien, maar mijn geluk kon niet op. Het leek mij geweldig om Nienke te helpen én mijn hulp was gewenst precies op de dag dat Ellen van Gekkleurd gastworkshops gaf in de Stipstijl stand. Net als Nienke is Ellen een vrolijke creatief ondernemer. Zo heb ik maar liefst twee theepotlampen van haar. Denk je nu misschien; Creative Life, wat is dat eigenlijk? Creative Life is een creatief feest in Utrecht voor en door ‘creative people’. Je kunt er diverse workshops volgen, maar ook gewoon lekker rondlopen in de prachtige Werkspoorkathedraal, de meest geweldige brownies en quesadillas eten en hele mooie zelfgemaakte producten kopen. Van kleurrijke kaarsen tot handgemaakte haarbanden en sieraden.

Lange voorpret

Het evenement duurt drie dagen en voor sommigen was het ruim anderhalf jaar wachten voor het (weer) zover was. Deze editie zou namelijk eigenlijk in maart 2020 hebben plaatsgevonden. Tijdens de dag heb ik een moeder met een jonge baby gesproken. Toen zij haar kaartje kocht, was van een zwangerschap nog geen sprake. Een eerder geplande (en ook weer geannuleerde) datum viel vlak rond haar bevalling. Nu was zij er met haar baby die groot genoeg was om vol bewondering naar zijn stippende moeder te kijken.

Direct thuis

Nienke had voor het weekend meerdere personen verzameld die haar hielpen. Elke dag waren er twee personen extra in de Stipstijl stand. Naast een service medewerker was er een gastdocent die, naast Nienke’s workshop Stipstijl, een introductie gaf in het stippen. Zo werd er door Julia van Dotsdesign op een vintageschoteltje gestipt, met Chantal van Sjantietop stipte deelnemers in combinatie met een porseleinsticker en met Ellen van Gekkleurd werden toffe sieraden gestipt. Met stippen kan je zoveel kanten op!

In aanloop naar het weekend werden we als hulpteam goed geïnformeerd door Nienke. Er was een enthousiaste appgroep ontstaan waarin we elkaar op de hoogte hielden en allerlei foto’s werden gedeeld. Ik hielp op de laatste dag van het event, zondag 14 november. Ook al was ik nog niet eerder bij Creative Life geweest, toch voelde ik me bij binnenkomst in de hal direct thuis. Begrijpelijk ook. Ik had al twee dagen de Instagram story’s van Stipstijl & Creative Life nauw gevolgd. De ruimte (die je kan kennen van het televisieprogramma “Het perfecte plaatje”) voelde ondanks de grootte en hoogte heel gezellig aan.

Ik vond de aankleding erg inspirerend, met leuke quotes en mooie plekken om foto’s of selfies te maken. De stands stonden ruim uit elkaar zonder het gevoel te hebben dat je enorme afstanden aan het lopen was. En dankzij al het glas in gebouw kwam er veel daglicht naar binnen. Het leek bijna alsof je de hele dag lekker buiten was, maar dan met een aangenamere temperatuur.

Ik kwam vroeg in de ochtend aan en na de laatste uitleg van Nienke druppelden rond half 10 steeds meer mensen binnen. Het feest was nu écht begonnen!

Dag vloog voorbij

Mijn taak was om vragen te beantwoorden van bezoekers, hen te adviseren over de producten, voorraad aan te vullen en ook om te zorgen dat de workshoptafel steeds klaar was voor de volgende sessie. Nienke gaf elke dag drie mini-workshops Stipstijl. Ik vond het heel leuk om Nienke, die ik nog nooit in real life zonder scherm ertussen had ontmoet, in actie te zien. En wat was het een feest om als stipfan tussen alle mooie Stipstijlproducten te staan. Zeker met alle mooie kleuren verf; ik vond het net een snoepwinkel!

Ik heb veel leuke gesprekken gevoerd met andere Stipstijlfans, met mensen die het stippen nog niet echt kenden of dit tijdens de workshop hadden ontdekt. Ik vond het opvallend om te zien en horen hoeveel mensen graag met kleur stippen. Sowieso was zwart een kleur die ik heel weinig heb gezien die dag. Ook niet in de kleren van de bezoekers. Iedereen liep er bij alsof zij (en een enkele hij) naar een kleurrijk feestje was.

Er was door de drukte weinig tijd om zelf rustig rond te lopen over het event. Daar had ik ook rekening mee gehouden hoor. Toch lukte het om rond lunchtijd even te kijken bij de andere stands. Super leuk! Er was echt van alles te koop en er waren veel workshops waaruit gekozen kon worden; linosnijden, portretten maken van leer, koekjes bakken (en versieren!), toffe sieraden maken, beeldhouwen, een eigen droogbloemenkrans maken. Echt van alles. Sommige mensen hadden het zo druk dat zij zelfs met hele tijdschema’s rondliepen om op tijd bij de volgende workshop te kunnen zijn.

Na de laatste workshop van Nienke was Creative Life afgelopen. Ellen en ik hielpen Nienke met het afbreken van de stand. Dat liep heel gesmeerd, alsof wij dit al tig keer samen hadden gedaan. Rond half acht was het dan toch echt tijd om moe en voldaan naar huis te gaan. Mocht ik je zondag hebben gesproken: dank je wel voor de leuke dag! Ellen en Nienke: jullie ook bedankt voor de gezellige dag en Nienke bedankt voor de uitnodiging. Enne voor iedereen die nu denkt: “Hey, ik wil ook naar Creative Life, wanneer is de volgende editie?”. Zet het in je agenda: vrijdag 25 tot en met zondag 27 maart 2022.

 

Hieronder zie je een paar foto’s die het weekend door het Stipstijl hulpteam zijn gemaakt.

Over de gastblogger:

Ik ben Marjolein (39) en vind het heel leuk om voor Stipstijl te mogen schrijven. Ik ben met stippen begonnen tijdens de eerste lockdown. Een heel goed moment om iets nieuws te leren en vooral iets wat zo veel positiviteit en vrolijkheid geeft. Ik begon met drie potjes verf, een patroon en een schoteltje. Inmiddels ben ik vele kleuren en blanco of al gestipt porselein rijker! Dat waar Nienke voor waarschuwt ‘pas op het is verslavend’ is ook bij mij gebeurd. En dat vind ik helemaal niet erg, het is een van de gezondste verslavingen die je kan hebben.

Overdag ben ik druk met onze peuter van 3 en kleuter 5 en mijn baan. Wij wonen dichtbij de duinen, bos en zee en als het even kan gaan we ‘struinen in de duinen.’ Wist je dat je van duintoppen net zo leuk af kan glijden of springen als van een besneeuwde heuvel of berg? Ook probeer ik mijn stapel ‘wil ik lezen boeken’ ook echt te lezen en ga ik als het even kan naar een van de leuke theaters bij ons in de buurt. Tot slot: ik kijk er erg naar uit om weer een verre reis naar Azië te kunnen maken en onze kinderen te laten zien en ervaren hoe mooi de wereld is.

Ik hoop dat je dit verslag met plezier hebt gelezen. Heb je een vraag voor me, stuur gerust een mail naar info@stipstijl.nl . Dan komt het bij mij terecht. Op Instagram ben ik te vinden via @zamav.

Heb jij ook interesse om als gastblogger of -vlogger voor Stipstijl aan de slag te gaan? Kijk dan hier voor meer informatie!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.