Terugblik op dé dot along van 2022: Dots of Time

De tijd nemen om even terug te kijken op wat is geweest. Ik doe dat, net als veel mensen, altijd rondom Oud & Nieuw. Daarnaast neem ik in de zomervakantie ook altijd even zo’n moment. Ik ben net terug van een fijne tijd  waarbij ik samen met mijn gezin in onze camper door Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië en Kroatië trok. Prachtig!

Toen ik ergens in de bergen was en terugkeek op de afgelopen maanden, kon niet anders dan dat ik als eerste dacht aan de ‘dot along’. Dit is een exclusief jaarlijkse verrassingsproject waaraan iedereen kan meedoen. Deelnemers kregen dit voorjaar over een periode van vijf weken elke week een stukje van een nieuw stippatroon: Dots of Time. Als reminder dat tijd kostbaar en waardevol is, zijn we aan de slag gegaan met een andere ondergrond dan keramiek, namelijk een gave kunststof wandklok. Het was zó gaaf!

In deze blog vind je een korte terugblik op de dot along, een aantal reacties én resultaten van deelnemers. Daarnaast lees je ook welk bedrag ik namens alle stippers al heb kunnen doneren aan Stichting Opkikker, dat gekoppeld is aan patroon Dots of Time.

Toegankelijk voor iedereen

Het patroon Dots of Time had ik zo ontworpen dat het voor elk niveau te volgen was. Ook qua tijdsinvestering en prijs had ik deze editie heel toegankelijk gemaakt. Dit jaar deden er meer dan 500 mensen mee! Ook kinderen. Wat ik meegekregen heb, is dat de jongste deelnemer 7 jaar was. De sfeer en interactie die er was binnen de exclusieve Facebook groep was geweldig. Zó veel enthousiasme, humor, complimenten en betrokkenheid. De wekelijkse live-sessies, waarin deelnemers steeds een stukje van het patroon samen met mij stipten, was een perfecte aanvulling op de patroonbeschrijving met illustraties. Dat ga ik de volgende editie zeker weer doen.

Honderden unieke klokken

Zoveel stippers voelden zich met elkaar verbonden, hebben nieuwe technieken geleerd en/of zijn meer vertrouwd geraakt met het stippen. Voor mij zijn dat dé hoogtepunten waar ik zoveel voldoening uithaal. Daarbij is het zo gaaf dat er nu honderden unieke klokken zijn gemaakt en dat dit nu in woon-, slaap-, kinderkamers, keukens en kantoren hangt. Een kleine collage zie je hiernaast. Gaaf hè? Als je online op de hashtag #dotsoftime zoekt, zie je er nog veel meer. Mocht je dit patroon ook willen stippen, kijk gerust naar wat anderen al hebben gemaakt. Dat geeft veel inspiratie.

De deelnemers kregen tot 1 augustus toegang tot een exclusieve leeromgeving en een besloten groep op Facebook. De dot along van 2022 is nu dan ook écht afgelopen. Aan de ene kant is dat jammer. Aan de andere kant is het ook tijd om aan de slag te gaan met de nieuwe editie, die in het voorjaar van 2023 start. Voordat deelnemers het eerste deel van het patroon toegestuurd krijgen, gaat er namelijk een aardige voorbereiding aan vooraf. Op dit moment ben ik bezig met het kiezen van het voorwerp waarop we gaan stippen…

Opbrengst Stichting Opkikker

Het patroon Dots of Time is gekoppeld aan Stichting Opkikker. Van elke deelname aan dot along én de verkoop van het patroon doneer ik één euro aan hen.

Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind ernstig ziek is… Dat heeft impact op je héle gezin. Dan is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Precies dat is wat Stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht vinden om door te gaan. Zij zijn 100% afhankelijk van donaties en krijgen geen overheidssteun. Elke bijdrage helpt de stichting om hun werk te doen.

Deelnemers hebben de gelegenheid gekregen om de donatie te verdubbelen. In totaal is er tot 1 augustus een bedrag van € 688,87 binnengekomen. Dit heb ik gedoneerd aan Stichting Opkikker. Iedereen onwijs bedankt voor de betrokkenheid!

Reacties van deelnemers

Ik heb alle dot along deelnemers een korte vragenlijst gestuurd en hen gevraagd om hun mening (eventueel anoniem) te delen. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van wat eventueel anders of beter kan voor een volgende editie. Het gemiddelde cijfer dat gegeven werd voor het gehele project is een 8,9! Iets waar ik trots en enorm dankbaar voor ben. Uit de reacties kwamen geen schokkende leerpunten. Wel een aantal goede suggesties en vooral heel veel lof en enthousiasme. Super fijn. Door de reacties, ideeën en tips kijk in nu al uit naar de dot along van volgend jaar!

Hieronder een aantal ervaringen van deelnemers:

Ik ben altijd zo onhandig geweest en heb nooit een creatieve hobby kunnen vinden die bij mij paste. Ik ben zo blij met het stippen! Het doet me goed om creatief bezig te zijn. Bedankt daarvoor!Karen Dreef

“Het uitkijken naar het vervolg van het patroon is zo leuk. Ik neem dan ook écht de tijd om te gaan stippen.” Nel Lamme

“Deze dot along was mijn eerste ervaring met stippen. Ik vond het super leuk en keek er elke week naar uit.Debora Slijm

Het was weer fantastisch! Normaal gun ik mezelf weinig tot geen tijd om te stippen, maar met dit project ‘moet’ je gewoon. Heerlijk!Mirjam Stapelbroek

Ik heb erg genoten van de begeleidende video’s iedere week en het samen stippen. Nienke is zo heerlijk enthousiast en zichzelf. Ze geeft alles duidelijk weer. In de tussentijd geeft ze ook praktische tips. Het is voor mij echt een me time momentje. Iets waar ik blij van word en er een prachtige, verrassende klok aan over het gehouden! Jeannette Vennix

Stip mee

Heb je de dot along dit jaar gemist maar wil je tóch graag patroon Dots of Time stippen? Dan kan! In mijn webshop vind je de volgende producten:

Laat je stipwerk zien!

Heb je het patroon gestipt? Deel je werk met de hashtag #mijndotsoftime en #stipstijlvirus en tag @stipstijl. Ik vind het leuk om te zien wat je maakt en deel geregeld stipwerk via social media om anderen te inspireren.

Meld je aan voor dot along 2023

Wil je volgend jaar ook meedoen met een nieuwe dot along? Ontvang je graag een exclusieve aanbieding op je deelname? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de interesselijst voor de dot along van 2023 via deze link. Ook deze editie wordt onvergetelijk en iets dat je niet wilt missen!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.