Terugblik op laatste keer Creative Life

Nu al met een beetje heimwee kijk ik Karlien (rechts op de foto) terug op Creative Life, waar ik samen met Jacoline (links) Nienke een dag mocht helpen in de Stipstijl stand. Voor wie het event niet kent: Creative Life is een driedaags creatief en inspirerend feest, georganiseerd voor én door creatieve mensen. Het werd gehouden in een van de tofste evenementenlocaties van Nederland: de Werkspoorkathedraal in Utrecht, een enorme fabriekshal waar vroeger o.a. treinen werden gemaakt.

Helaas was deze editie de állerlaatste. Onwijs jammer, maar daarom hebben we dubbel zo hard genoten! Was je er niet bij of wil je gewoon nog even nagenieten? Lees dan mijn blog die ik schreef over de dag dat ik hielp.

Veel creativiteit onder één dak

Stel je dit voor: een grote fabriekshal, enorm hoog met een fantastische raampartij. De herfstzon schijnt er prachtig door naar binnen. De hal is gevuld met de meest veelzijdige creatieve stands, die met zorg zijn aangekleed. De sfeer is erg relaxt. Je kunt er inspiratie opdoen, unieke creaties shoppen, makers ontmoeten en diverse workshop volgen. Zóveel creativiteit onder één dak: van keramiek tot sieradenmakers, van papergoodies tot (natuurlijk) stipspullen. En aan lekker eten en drinken bij de foodtrucks geen gebrek. Dat klinkt goed toch?

Bij de Stipstijl stand konden bezoekers advies krijgen, stipspullen aanschaffen én een introductieworkshop volgen onder leiding van Nienke. De workshops zaten helemaal vol. Nienke gaf elke dag vier workshops van een uur. In totaal stipten meer dan 100 mensen het Verwenschaaltje (patroon uit het nieuwste boek: Stippen. de kids editie).

De één had al wat stipervaring, anderen stipten voor het eerst. Zelf stip ik al een tijdje. Ik vond het enorm leuk en inspirerend om alle kleurencombinaties bij de deelnemers te zien. Iedereen had het hetzelfde patroon en bordje en toch had iedereen een uniek en ander resultaat. Gaaf wat kleur kan doen!

Iedereen die meedeed aan de workshop nam een fantastisch leuk Verwenschaaltje én goedgevulde goodiebag mee naar huis. Na elke workshop maakten Jacoline en ik de tafel weer klaar voor de volgende groep.

Dat het stippen verslavend leuk is en er echt een #stipstijlvirus heerst, hebben we in de pop-up shop ook echt gemerkt! De Stipstijl artikelen vlogen de shop uit. Vooral het nieuwe kids boek was populair. Net als de kant-en-klare startpakketten. Ik vond het erg leuk om zoveel verschillende mensen te spreken over het stippen. Er heerste een fijne sfeer en je inspireert elkaar steeds.

Stippen is écht voor jong en oud: er kwamen kinderen in de Stipstijl stand, maar ook oma’s die met hun (volwassen) kleindochter een dagje op stap waren. Er waren zelfs bezoekers uit het buitenland speciaal naar Creative Life gekomen, zó bijzonder.

Zo zie je maar: being creative is not a hobby, it’s a way of life. Hoe jong of oud je bent en waar je ook vandaan komt!

Over de gastblogger:

Hi! Mijn naam is Karlien (38 jaar). In het dagelijks leven werk ik met veel plezier voor het informatiecentrum van een hogeschool. Samen met mijn vriend Erwin en kat Maurits woon ik in een kleurrijk jaren ‘30 huis in het noorden van het land.

Creatief bezig zijn is mijn uitlaatklep: ik haak, stip en brei, ik hou van kringlopen en creëer in huis graag fijne en mooie plekjes. Ook nieuwe outfits bedenken met items die al in mijn kast hangen vind ik erg leuk. In dit alles hou ik er ontzettend van om te spelen met kleur.

Stippen doe ik pas sinds anderhalf jaar. Daarvoor was ik veel aan het haken. Toen ik dat een poosje niet kon doen, ben ik het stippen gaan proberen. Eerst op papier, later ook op porselein. Inmiddels ben ik vele stipcreaties verder en ben ik ook meegeweest op Stipstijlreis naar Spanje. Dus je kunt wel zeggen dat ik het #stipstijlvirus goed te pakken heb! 

Op Instagram kun je me volgen via @karlienpleizier. Daar deel ik mijn passie voor creativiteit en kleur.

Heb jij ook interesse om als gastblogger of -vlogger voor Stipstijl aan de slag te gaan?
Kijk dan hier voor meer informatie.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.