Terugblik op de Dot Along van 2023: Dots of Love

In deze blog vind je een korte terugblik op de Dot Along , een aantal reacties én resultaten van deelnemers. Daarnaast lees je ook welk bedrag ik namens alle stippers al heb kunnen doneren aan Stichting Het Vergeten Kind, dat gekoppeld is aan patroon Dots of Love.

De Dot Along in het kort

Het kan zijn dat je denkt, wat is een Dot Along? Het is een jaarlijks creatief verrassingsproject, waaraan iedereen kan meedoen. Als je meedoet dan krijg je over een periode van vijf weken elke week een stukje van een nieuw stippatroon. Voorafgaand weet je niet hoe het eindresultaat is. Een geweldige ervaring!

In april 2020 werd de eerste Dot Along georganiseerd, toen we de eerste lock down hadden door het C-virus. Afgelopen jaar was de vierde editie, genaamd Dots of Love.

Toegankelijk voor iedereen

Op 14 februari begonnen honderden mensen (van 7 tot 70 jaar en ouder) met een groot wit bord, niet wetende wat er ging komen. Zij deden mee aan de Dot Along. Dit keer met het thema Dots of Love.

Het patroon Dots of Love had ik zo ontworpen dat het voor elk niveau te volgen was. Ook qua tijdsinvestering en prijs was deze editie toegankelijk. Dit jaar deed een recordaantal deelnemers mee: bijna 700 mensen! De meeste van hen kochten het complete Dots of Love pakket. Voor bijna 6% van personen die meededen en de enquete achteraf invulde, was deze Dot Along de allereerste ervaring met stippen. Voor 42% was het de eerste Dot Along.

De sfeer en interactie die er was binnen de exclusieve Facebook groep was geweldig. Zó veel enthousiasme, humor, complimenten en betrokkenheid. De wekelijkse live-sessies, waarin deelnemers vragen konden stellen, was een perfecte aanvulling op de patroonbeschrijving met illustraties en video-uitleg die iedereen krijg met een Medium en Compleet pakket. Zowel de livesessies als de video-uitleg ga ik de volgende editie zeker weer doen.

Honderden unieke borden

Zoveel stippers voelden zich met elkaar verbonden, hebben nieuwe technieken geleerd en/of zijn meer vertrouwd geraakt met het stippen. Ik haal daar zoveel voldoening uit.

Daarbij vind ik het erg bijzonder dat er nu honderden unieke borden zijn gemaakt. Het bord kan gebruikt worden als spiegel, fotolijst of serveerschaal. Een kleine collage zie je hiernaast. Sommige stippers kozen om de binnenkant van het XL bord nog een extra invulling te geven. Gaaf hè?

Als je online op de hashtag #dotsoflove zoekt, zie je er nog veel meer. Mocht je dit patroon ook willen stippen, kijk gerust naar wat anderen al hebben gemaakt. Dat geeft veel inspiratie.

 

Opbrengst Stichting Het Vergeten Kind

Het patroon Dots of Love is gekoppeld aan Stichting Het Vergeten Kind. Voor elke deelnemer en elk verkocht patroon doneer ik €1,00 zodat kinderen die het in Nederland moeilijk hebben zich gehoord, gezien en geliefd voelen. En ze op een veilige en stabiele plek kunnen wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Belangrijk werk dus.

De stichting is 100% afhankelijk van donaties en krijgen geen overheidssteun. Elke bijdrage helpt de stichting om hun werk te doen.

Alle deelnemers hebben ook de gelegenheid om de donatie te verdubbelen. In totaal is er tot 1 juni 2023 een bedrag van € 1.040,15 binnengekomen. Dit heb ik gedoneerd aan Stichting Het Vergeten Kind. Iedereen onwijs bedankt voor de betrokkenheid!

Reacties van deelnemers

Ik heb alle dot along deelnemers een korte vragenlijst gestuurd en hen gevraagd om hun mening (eventueel anoniem) te delen. Hierdoor kreeg ik een beter beeld van wat eventueel anders of beter kan voor een volgende editie. Het gemiddelde cijfer dat gegeven werd voor het gehele project is een 8,8! Iets waar ik trots en enorm dankbaar voor ben. Uit de reacties kwamen geen schokkende leerpunten. Wel een aantal goede suggesties en vooral heel veel lof en enthousiasme. Super fijn. Door de reacties, ideeën en tips kijk in nu al uit naar de Dot Along van 2024, dat in het voorjaar gehouden wordt!

Hieronder een aantal ervaringen van deelnemers:

“Eén patroon en zoveel mensen die er meedoen dus ook zoveel verschillende kleurcombinaties. Dat is een echt happydepeppie gevoel!”Ans

“Alles is geweldig mooi vormgegeven, uitgebreid en uitgelegd. Ik vind het een heerlijk jaarlijks project om elke keer weer naar uit te kijken. Ook al stip ik in mijn eentje, het idee dat zoveel mensen op hetzelfde moment met dit project bezig zijn, vind ik magisch. En dat we het eindresultaat niet weten, is spannend, maar één ding is zeker, je weet altijd een prachtig ontwerp te maken!” Elsa

“Voor mij was dit de eerste Dot Along. Het heeft mij enorm verrast dat het zo compleet is. Was wel zeer blij met de video uitleg. Kun je het toch meteen zien hoe het moet. En ook nog een prachtig bonus deel erbij. Ik ga zeker volgend jaar weer mee doen. Wat me het meest bij blijft is, dat je over iets twijfelt wat je niet zo mooi gestipt vindt van jezelf je het niet over nieuw doet. Met de woorden van Nienke #hetkomtgoed.” Ellen

“Ik was nooit zo van sjablonen gebruiken, maar ik vond dit erg leuk om te doen! Heb geleerd dat dat ook enorm voldoening kan geven. En het voelde voor mij (moeder van 5 jonge kids) echt elke week als een kadootje voor mijzelf. Nienke, wat ben je creatief! Ik vind dat alles tiptop geregeld was, complimenten! En ik geniet van je kleurenspel… ” Catharina

“Ik had een tijd niet meer gestipt. Door dit project heb ik mijn spullen weer tevoorschijn gehaald en meteen nog wat andere voorwerpen gestipt. Het blijft een leuke hobby! De Dot Along is duidelijk uitgelegd. Ik vind het ook fijn dat je de uitleg als PDF te kunnen bewaren op de computer.” Hanneke 

Dots of Love producten

Heb je de Dot Along dit jaar gemist maar wil je tóch graag patroon Dots of Love stippen? Dan kan! In mijn webshop vind je de volgende producten:

Laat je stipwerk zien!

Heb je het patroon gestipt? Deel je werk met de hashtag #mijndotsoflove en #stipstijlvirus en tag @stipstijl. Ik vind het leuk om te zien wat je maakt en deel geregeld stipwerk via social media om anderen te inspireren.

Dot Along 2024

Wil je volgend jaar ook meedoen met een nieuwe Dot Along? Ontvang je graag een exclusieve aanbieding op je deelname? Zorg dan dat je op de VIP Stipster mailinglijst staat. Ook deze editie wordt onvergetelijk en iets dat je niet wilt missen! Vul hier je naam en mailadres in.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.