Tips patroon #stipprikker

Wat leuk dat je aan de slag gaat met de Stipprikker. Het is zó leuk om te doen en om straks je eigen prikkers (of slingers) te hebben!

Op deze pagina vind je een paar handige tips en leg ik uit welke materialen prettig zijn. Wil je meer tips? Bekijk dan één van mijn boeken of volg de online basiscursus Stipstijl. Check ook de tijdelijke aanbieding onderaan deze pagina! Veel plezier gewenst.

Ook deel ik regelmatig gratis handige stiptips aan VIP stipster, via mijn social media kanalen en mijn site. Ben je nog geen VIP stipster? Meld je hier eenvoudig aan.

Lees deze pagina rustig door voordat je begint. Het is niet ingewikkeld maar neem je tijd.

Tip: Maak voordat je begint een foto van de blanco kaart. Zo zie je beter welke verbindings- en verdiepingsstippen je later nog moet zetten.

 

 

Handige links

Dit heb je nodig:

  • stipprikkerkaart met voorbedrukt patroon. Fijn; dit papier heeft een laminaatlaagje, waarbij je natte verf nog eenvoudig en vlekkeloos kunt weghalen. De gekleurde lijnen geven aan welke stipmaat je nodig hebt.
  • verf; ik heb in het voorbeeld porseleinverf gebruikt maar acrylverf kan natuurlijk ook (ik gebruikte coral, lila en emerald gemengd met wit. De mengflesjes vind je hier.)
  • stokjes die de volgende stipmaten geven: Ø 6, 5, 3, 2.5, 2, 1, 0.5 mm (je kan houten stokjes / spijkers o.i.d. gebruiken. Ik heb deze set gebruikt)
  • satéstokjes/ cocktailprikkers, schaar en lijm

Veel stipplezier!

Stap 1

Zet eerst alle basisstippen. Werk van binnen naar buiten, zo voorkom je dat je in natte verf komt.

Laat de verf drogen.

Stap 2

Verbindingsstippen. Als de verf van de basisstippen droog is, maak je gesloten cirkels met verbindingsstippen. Speel met kleur. Het is niet erg als stippen elkaar raken.  Laat de verf drogen.

Stap 3

Verdiepingsstippen. Geef een special effect aan je stipprikker en stip er een laag op. Gebruik gerust de kleur van de basisstip. 

Stap 4

Als de verf echt droog is, knip je de cirkels uit de kaart. Doe dan op elke achterkant lijm en leg er, voordat je de twee kanten aan elkaar plakt, een coctailprikker tussen. Druk de cirkels stevig aan terwijl de lijm droogt.

Ook leuk; plak de stippencirkels aan een touwtje en maak je eigen slinger of cake-topper.

Laat jouw werk zien!

Ik hoop dat je veel plezier aan het stippen beleefd en kijk ernaar uit om je stipwerk te zien. Deel het met #mijnstipprikker en tag @stipstijl.nl. Je ziet dan ook versies van anderen. Super leuk!

Vergeet ook niet je gratis aan te melden als VIP stipster. Je ontvangt dan meer handige tips, leuke acties, exclusieve informatie en inspiratie.

Wil je meer handige stiptips?

Wil je alle basis technieken van het stippen onder de knie krijgen? Vind je het fijn om in je eigen tijd, je eigen tempo en eigen plek iets nieuws te leren? Wil je mooie bordjes met patroon Little Lights maken? Volg dan mijn online basiscursus!

Aan de hand van duidelijke videolessen leer ik je in 5 modules alles over de techniek, materialen en stippatronen maken. Ook stippen we samen een compleet bordje. Je krijgt 100 dagen toegang tot een exclusieve leeromgeving en kunt de cursus zo vaak volgen als je wilt. Goed om te weten; de cursus heeft nu tijdelijk een flinke korting. Je krijgt €8 korting en betaalt slechts €41,00. De cursus is 100 dagen onbeperkt toegankelijk. Bekijk het hier.

leer zelf stippatronen maken met videolessen

Vind je het prettig om alle informatie in je hand te hebben? Weet dat ik inmiddels twee boeken heb geschreven én een werkschrift heb gemaakt die je helpen om prachtige stippatronen te maken. De twee boeken zijn in de bestseller top 60 gekomen en zijn voor elk niveau leerzaam en inspirerend.

Elk boek bevat een schat aan informatie en veel toffe patronen die je stap-voor-stap kunt volgen. Bekijk ze hier en ontdek welke voor jou het meest geschikt is. Uiteraard kan je ook een exemplaar in de bibliotheek lenen.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.