11 tips voor een puntgaaf feestje

Ik weet, het leven is niet altijd een feest. Toch zijn er ook altijd genoeg redenen om iets te vieren. Van een verjaardag tot een fijn weerzien.

Kan je geen reden bedenken, weet dat stippen je altijd een blij en ontspannen gevoel geeft. Wat blanco keramiek of een kaart met een voorbedrukte patroon, wat verf en stipstokjes; en je hebt in een mum van tijd iets moois gemaakt.

Je kunt er een heerlijk moment voor jezelf van maken. Brand een kaars, zet fijne muziek aan, pak een kop thee, neem er iets lekkers bij en je avond is compleet.

Stippen met je vriend(in), moeder, zus, zoon/dochter, buurvrouw of collega maakt het extra speciaal.

Met deze tips scoor je extra punten op je stippenfeest. Veel plezier!

1. Maak een uitnodiging

Een feest begint natuurlijk met het uitnodigen van je feestgangers. Een zelfgemaakte kaart voor je stippenfeest maakt het extra speciaal. Je maakt de kaart helemaal af als ‘ie rond is. Met een klein tuutje eronder en een papieren rietje maak je het extra feestelijk. Zo is het net een ballon. 

In mijn webshop vind je blanco ronde kaarten én kaarten met een voorbedruk patroon. Bekijk hier alle papieren producten.

TIP: Via PostNL kan je een velletje van 10 postzegels met een eigen afbeelding laten printen. Hoe gaat is dat?

2. Muziek

Zet toepasselijke muziek aan van bijvoorbeeld Pointers Sisters en Dolly Dots, of check de Stipstijl playlist op Spotify.

3. Scoor punten met je outfit

Vraag gasten om iets met stippen aan te trekken. En zorg natuurlijk dat je outfit zelf ook punten scoort.

4. Versieren maar!

Het stippenfeest wordt natuurlijk extra feestelijk als er gestipte servetten, borden en bekers zijn. Je kunt papieren items kopen of je eigen gestipte servies gebruiken (let wel op dat je alleen droog eten op gestipte items serveert).

Wat ook leuk is, om glazen en borden zelf te versieren met ronde stickertjes, die je o.a. bij een boekhandel vindt. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten.

5. Hang slingers en ballonnen op met stippen

Winkels als HEMA en Xenos hebben dit eigenlijk altijd standaard in hun assortiment. Je kunt ballonnen ook zelf vullen met confetti, voordat je het opblaast. Het gemakkelijkst gaat dit als je even om hulp vraagt. Een persoon maakt het tuutje wijd en de ander doet er een stapeltje papieren snippers in.

6. Maak caketoppers

Dit kan ook een gezamelijk project zijn om te stippen. Er zijn kaarten verkrijgbaar met een voorbedrukt patroon, waarmee je in een mum van tijd zelf caketopper stipt. Met het patroon Stipprikker kan je alle kanten op: maak een caketopper, een slinger, plak een stippencirkel op een rietje of gebruik hem voor een label aan een cadeautje.

TIP: Gebruik je een Stipprikker als caketopper, dan kun je de satéprikker ook een kleurtje geven. Dat kan met dezelfde verf waarmee je stipt.

7. Confetti-time!

Maak (met confetti uit je Stipstijl bestelling) je eigen confetti-kanon met een lege toiletrol en een ballon. Duurzaam in gebruik, want je kunt het kanon steeds weer vullen en opnieuw afvuren. Lees de werkbeschrijving hier.

8. Eetbare confetti

Bak ronde koekjes of cupcakes (of ander lekkers) en versier het met eetbare confetti. Je kunt dit kopen maar ook zelf maken met eetbaar papier en een perforator.

9. Wedstrijd

Houd een wedstrijdje wie het langst een stipstokje tussen neus en bovenlip kan houden zonder je handen te gebruiken. Het lijkt makkelijker dan het is. De winnaar krijgt natuurlijk een ka-dotje.

10. Discodip ussie

Doe honing op je lippen, vul een schaaltje met discodip en zoen erin. Natuurlijk moet je hier even een ussie (in plaats van een selfie) van maken. De foto is ongetwijfeld hilarisch en het moment onvergetelijk! Deel je de foto met mij?

11. Zet met nagellak stipjes

Je kunt er sjiek één zetten, onder of boven aan je nagel. Een verloop van groot naar klein is ook leuk. En allemaal kleine stipjes is ook feestelijk. Gebruik de stipstokjes van Ø 0.5 tot 3 mm voor mooie stipjes.

Deel jouw stippenfeest!

Heb je wat aan deze blog gehad en een stippenfeest georganiseerd? Laat het zien en deel het met de hashtag #stipstijlparty en tag @stipstijl. Vind ik leuk. Een foto sturen kan natuurlijk ook!

Heb jij nog een tip die niet in het rijtje staat? Deel het gerust met mij. Mail het naar info@stipstijl.nl.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.