Verf update

In oktober vertelde ik al in mijn blog over het nieuws dat Royal Talens vanaf 2021 de productie van de hele assortiment Amsterdam Deco zal beëindigen. Ook de porseleinverf waar ik graag mee stip zal op termijn helaas niet meer leverbaar zijn.

Sinds het najaar ben ik bezig met het onderzoeken naar de beste alternatieven. Niet alleen voor mijzelf, maar juist ook voor jou.

In deze blog vertel ik je graag hoe het nu gaat. In mijn zoektocht naar goede alternatieven heb ik de hele wereld over gegoogled. Van Europa tot Rusland en Amerika tot Australië.

Het goede nieuws; er zijn aardig wat merken en variaties in porseleinverf. Na mijn jaren ervaring, weet ik wat ik fijn en belangrijk aan verf vind. Helaas zitten er tussen al deze merken ook verfsoorten die ik minder geschikt of prettig vind om mee te stippen.

Zo is bijvoorbeeld de ene verf iets aan de stroperige kant, wat het stippen iets minder prettig maakt. De ander is heeft weer een té lage viscositeit. Te dunne en/of transparante verf werkt ook niet fijn.

Dan heb je soorten die lobbig zijn, die geven een soort puntje op de verf (ik noem het een tepeltje, maar dat is ook zo wat hè?). Om verf nog handmatig te moeten mengen met water is niet gewenst. Ik wil ook niet graag luchtbelletjes in de verf…

Zoals je hoort, ik heb nogal een wensenlijstje. Criteria die ik bij het testen van de verf o.a. hanteer zijn:

– dekking van de verf
– dikte van de verf
– droogtijd (i.v.m. aanbrengen van verdiepingsstippen)
– kwaliteit / houdbaarheid
– eindresultaat van de verf
– beschikbare kleurenpalet

Daarnaast zijn deze punten voor mij als ondernemer ook belangrijk om mee te nemen in de overweging: inkoopprijs en betrouwbaarheid van de leverancier.

Op dit moment ben ik met verschillende partijen in gesprek en ontdek nog steeds nieuwe verfsoorten om uit te testen. Ik kan je dus helaas nog niet informeren over mijn alternatief in porseleinverf. Voorlopig heb ik nog voorraad verf van Royal Talens beschikbaar in de webshop, hetzij in 16 ml of 50 ml.

Zodra er meer nieuws te vertellen is, hoor je dat uiteraard van mij.

Reageren?

Stuur mij gerust een bericht via Facebook, Instagram of e-mail.

Ik kijk ernaar uit om je stipwerk te zien. Deel het met #stipstijlvirus en tag @stipstijl.nl. Vergeet ook niet je gratis aan te melden als VIP stipster. Je ontvangt dan meer handige tips, leuke acties, exclusieve informatie en inspiratie.

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat?
Vind D.I.Y. boxen, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.