Vraag & Antwoord – Dots of Hope

Voor wie is dit project geschikt?

Voor iedereen die zin heeft om iets te maken! Maar ook die van verrassingen houdt, fijn vindt om zich niet alleen te voelen, de basis van stippen een beetje in de vingers heeft of het #stipstijlvirus al flink heeft.

Als je nog nooit hebt gestipt, dan raad ik je aan eerst te oefenen met de tips uit mijn boek Stippen.

Er is een mogelijkheid om je deelname te upgraden naar een lidmaatschap binnen een besloten omgeving op Facebook. Daar kan je vragen stellen en zal ik regelmatig, soms via video, antwoord geven.

Dit project en het lidmaatschap is geen basisworkshop in de stiptechniek. Uiteraard is iedereen vrij om deel te nemen.

Is het patroon ook geschikt voor kinderen?

Stippen is makkelijker dan je denkt en ook kinderen kunnen geweldige stipkunst maken. Je zult verbaasd zijn. Wellicht geven zij een eigen draai eraan. Dat vind ik niet erg hoor. Leuk juist!

De keramiek waarop we stippen is niet heel uitdagend qua vorm en het patroon wordt helder stap-voor-stap uitgelegd met behulp van tekst en duidelijke illustraties.

Als je nog nooit hebt gestipt, dan raad ik je aan eerst te oefenen met de tips uit mijn boek Stippen.

Welke materialen heb ik nodig?
  • voorwerp: bord Ø 20 cm (bijvoorbeeld van HEMA, Blokker of mijn webshop)
  • stipstokjes: Ø 9, 6, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm
  • sjablonen Ø: 1x 100, 1x 30, 4x 25, 6×20 en 1x 15mm
  • 5 kleuren porseleinverf, zie hier kleurinspiratie en tips

Uiteraard zijn de volgende items altijd onmisbaar om te stippen; wattenstaafjes, pincet, verfstrijker, washitape en een mengpalet. 

Moet ik persé de Stipstijlstokjes gebruiken om mee te doen?

Natuurlijk ben je altijd vrij om materialen te gebruiken die jij het prettigst vindt. Bij het ontwerp van het patroon Dots of Hope heb ik deze maten kunststof stipstokjes gebruikt: Ø 9, 6, 4, 3, 2.5, 2, 1.5, 1 en 0.5 mm

Recent zijn de maten van mijn stokjes dus uitgebreid met 2 stokjes = 4 stipmaten. Heb je al kunststof stipstokjes en wil je je assortiment aanvullen? Dan vind je hier de uitbreidingsset.

Als je de maten gebruikt zoals in het patroon aangegeven, krijg je het effect dat ik voor ogen heb. Wil je de uitbreidingsset niet gebruiken? Dan kan je een eigen draai aan het patroon geven door met maten te stippen die dichtbij andere maten komen. Ik geef bij het patroon in de mail zoveel mogelijk advies over welke alternatieve maat gebruikt kan worden. Je hebt dan wel de volgende stokjes nodig: Ø 10, 8, 6, 4, 3, 2, 1 en 0.5.

Kan dit patroon ook op ander keramiek, bijvoorbeeld een vaas, gestipt worden?

Vaak zijn elementen van mijn patronen inderdaad ook op ander keramiek toe te passen. Super leuk als mensen hun eigen draai eraan geven! Bij dit patroon zou ik het wel bij een bord van tenminste 20 cm houden.

Heeft je bord een rand? Zorg dan dat dit buiten de 20 cm valt.

Kan ik in één bestellingen meerdere pakketten Dots of Hope bestellen?

Helaas is dat niet mogelijk. Er wordt één mailadres ingevoerd bij een bestelling. Dat is het adres waar het patroon naar toegestuurd wordt.

Graag zou ik een pakket Dots of Hope kado geven. Kan dat?

Goed idee. Erg leuk als dit als kado wilt geven. Dat kan zeker. Let wel op; het e-mailadres dat je bij het bestellen invult, wordt standaard gebruikt om zowel de bevestiging met factuur áls het patroon heen te sturen.

Als je een pakket kado geeft, vermeldt dan duidelijk in het opmerkingenveld dat het een kado is. En laat weten welk e-mailadres gebruikt moet worden voor het patroon.

Als je fysieke items besteld, dan vul je bij het afleveradres de gegevens van de persoon in die je wilt verrassen.

Wat is de looptijd van het project?

Er is één vast startmoment: woensdag 8 april. Schrijf je vóór maandag 6 april 13 uur in. Daarna kan je je helaas niet meer aanmelden.

Op woensdag 6 mei ontvang je het vijfde en tevens laatste deel van het patroon.

Bestel je het Medium Hope of het Extra Hope pakket, dan krijg je in week 20 nog leuke post met de mooi geprinte patroonkaart erin.

Kan ik zelf bepalen wanneer ik het patroon ga stippen?

​Vanaf 8 april krijg je elke woensdag aan het eind van de middag een deel van het patroon in je inbox. Je bent zelf vrij om te stippen wanneer het jou uitkomt. Je kunt delen van het patroon dus opsparen, al is het het leukst als je elke week de stappen volgt en zo steeds weer verrast wordt.   

Mag ik tussendoor (stappen)foto's van het patroon online delen?

Hoezeer ik je enthousiasme voel om de stappen van dit project online te delen, wil ik je vragen om dat niet te doen om deze twee redenen.

1. Kopij, beeld en patronen zijn auteursrechtelijk beschermd. Als je stap-voor-stap het patroon deelt, is het patroon wellicht voor anderen te volgen, zonder dat ze ervoor betaald hebben. In het ontwerpen van stippatronen zit altijd veel tijd, liefde, kennis en ervaring. Stipstijl is mijn inkomstenbron. Ik vertrouw dat je dit begrijpt en respecteert.

2. Ik wil graag dat Dots of Hope een verrassing en een feest voor iedereen is die meedoet. Hoe jammer zou het zijn als iemand online al ziet wat het resultaat van die week is, terwijl die persoon nog moet beginnen. Gun iedereen zijn eigen aha-moment. Er komt zeker een moment waarop je je werk online mag delen en zo ook het werk van anderen kunt zien. Ik geef in de mail duidelijk aan wanneer dit kan.

Uiteraard kan je wel laten weten dát je meedoet en/of je eventuele ‘unboxing moment’ delen en daarbij de hashtag #dotsofhope gebruiken.

Waar kan ik met eventuele vragen terecht?

Je kunt elk pakket upgraden en lid worden van een exclusieve community op Facebook. Daar is gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. Je kunt ervaringen delen met anderen stippers die ook met Dots of Hope bezig zijn. Loop je ergens tegenaan, dan kan je dat daar bespreken. Ik monitor deze besloten community en zal ook reageren op vragen die eventueel spelen, soms via bericht en wellicht met video.

Verwacht in deze community;

  • antwoorden op vragen
  • extra tips
  • inspiratie
  • gevoel van samenhorigheid
  • en als je me een beetje kent; verrassingen

Een lidmaatschap kost 14,95. Als je het Extra Hope pakket bestelt krijg je 5 euro korting en betaal je 9,95.

De community blijft tot 2 maanden na het project toegankelijk. Na 15 juli wordt de groep afgeschermd. Geef je bestelnummer door als van een lidmaatschapsverzoek op deze pagina indient.

Waarom moet ik betalen voor het lidmaatschap voor de exclusieve omgeving?

De pakketten heb ik zo samengesteld dat iedereen kan kijken welk budget en/of informatiebehoefte passend is.

Ik weet dat ik veel kennis en ervaring deel en veel tijd aan dit project geef. Dat is wat waard.

Ik heb een bestelling geplaatst met een Dots of Hope. Moet ik verder nog iets doen?

Nadat je een bestelling in mijn webshop hebt geplaatst, krijg je altijd automatisch een bevestiging met factuur.

Vanaf woensdag 8 april krijg je ook automatisch vijf weken lang een deel van het patroon in je inbox. Je hoeft dus niets te doen.

Als je je pakket hebt geüpgraded met een lidmaatschap voor de exclusieve community op Facebook, dan moet je zelf een verzoek indienen op deze pagina. Vul daarbij je factuurnummer in zodat dit gecheckt kan worden met je aankoop.

Ik heb al een bestelling geplaatst en wil mijn pakket toch upgraden naar de exclusieve community. Kan dat?

Tuurlijk! Leuk dat je wilt lid worden. Stuur een mail naar nienke@stipstijl.nl. Vermeld in de onderwerpregel ‘upgrade Dots of Hope lidmaatschap’ en geef je bestelnummer door. 

Een lidmaatschap kost 14,95. Als je het Extra Hope pakket hebt besteld dan krijg je 5 euro korting en betaal je 9,95.

Kan ik een bestelling bij je thuis ophalen?

Helaas heb ik niet de capaciteit om op twee locaties voorraad te hebben van het gehele assortiment. Het is gewoon te uitgebreid en ik heb een kleine woning.

Hieronder zie je de pakketten waaruit je kunt kiezen. Klik op het pakket voor meer informatie. 

Hopelijk doe je mee. Veel stipplezier gewenst!

Basis Hope

\

5 weken lang een deel van het patroon per mail

\

In deze mail zitten af en toe tips voor een mooi resultaat

€ 8,95

Medium Hope

\

5 weken lang een deel van het patroon per mail

\

In deze mail zitten af en toe tips voor een mooi resultaat

\

Complete patroon thuisgestuurd in week 20, mooi geprint op A5 formaat

€ 11,95
incl. verzending patroon

Beste deal!

Extra Hope

\

5 weken lang een deel van het patroon per mail

\

In deze mail zitten af en toe tips voor een mooi resultaat

\

Complete patroon thuisgestuurd in week 20, mooi geprint op A5 formaat

\
Benodigde keramiek
\
Set van 13 sjablonen
\
4 bewaarflesjes voor gemengde verf
\
Stipstijl verrassing
\

€5,00 korting op toegang tot besloten Facebook groep

€ 29,95
incl. verzending patroon

Nodig anderen uit
Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen zullen aansluiten en we door het stippen ons verbonden voelen met elkaar. Nodig anderen dus ook uit. Tag stippers, stuur dit bericht door en/of deel het op je social media account. Als je #dotsofhope gebruikt kan je ook andere stippers ontdekken die meedoen.

Dots of hope voor goed doel

Van elke deelnemer die mee doet aan Dots of Hope doneer ik 1 euro aan Stichting KinderDiabetes. Dit doe ik omdat ik het belangrijk vind altijd naar anderen om te kijken en ook als dank aan de teststipper van dit patroon, Karin. Ze geeft veel tijd en liefde aan de stipcommunnity. Karin heeft zelf ook te kampen met diabetes en vindt het erg belangrijk dat kinderen er niet alleen voor staan. Als je op jonge leeftijd suikerziekte krijgt en dit niet goed behandelt dan krijg je later veel problemen.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht.
Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.