Verf veranderingen

Wellicht heb je (in de VIP stipstermail of via social media) al gelezen dat Royal Talens helaas heeft besloten het assortiment van Amsterdam Deco te beëindigen. Dus ook de porseleinverf, die naar mijn mening een van de fijnste is om stippatronen op keramiek mee te maken. Natuurlijk baal ik hier enorm van, maar dit nieuws doet wat mij betreft geen afbreuk aan het stippen, de techniek en het plezier dat duizenden mensen hieraan beleven!

Op vragen die waarschijnlijk ook bij jou leven, probeer ik de komende tijd zo goed mogelijk antwoord te geven. Ik heb een blog over deze situatie geschreven. Je leest hoe ik met dit nieuws omga, mijn antwoord op gestelde vragen en wat mijn plannen zijn.

De verf blijft voorlopig nog gewoon beschikbaar in mijn webshop, dus extra inkopen is niet nodig.

Ik weet nog niet op alle vragen het antwoord, maar zal je op de hoogte houden van mijn gedachten, alternatieven en oplossingen. #hetkomtgoed.

Antwoorden op de eerste vragen

 

Waarom stopt Royal Talens met de productie van porseleinverf? Ik kan me juist voorstellen dat door het #stipstijlvirus er veel vraag naar de verf is.
Royal Talens heeft na een zorgvuldige afweging besloten om het hele assortiment van Amsterdam Deco te beëindigen. De hoofdredenen: wijzigingen in de regelgeving en het moeilijk verkrijgen van noodzakelijke grondstoffen voor kwaliteitsverf. Ondanks dat er in Nederland een grote vraag naar porseleinverf is, heb ik begrepen dat het een lastig besluit was.

Tot wanneer wordt Amsterdam Porcelain porseleinverf door Royal Talens geproduceerd?
Vanaf januari 2021 wordt er geen nieuwe verf meer gemaakt. De verf blijft voorlopig nog beschikbaar in mijn webshop. Je hoeft dus niet extra in te kopen.

Hoe reageerde je toen je dit nieuws hoorde?
Ik werd totaal verrast door dit besluit. Nadat ik bericht van Royal Talens kreeg, belde ik met een goede vriendin en stuurde een voicenote naar mijn assistent Yvette en vaste vormgever Sigrid. Toen mijn man Remco thuiskwam, heb ik even bij hem uitgehuild en ben daarna een rondje gaan hardlopen om mijn hoofd leger te maken.

En toen?
De dagen erna heb ik met meer mensen gesproken en gaf ik zoveel mogelijk ruimte aan mijn emoties. Ik heb mij met momenten boos, teleurgesteld, verdrietig en radeloos gevoeld maar ook onwijs gesteund door mensen om me heen. Toen de emotie wat gedaald was, kwam ik in de actie-modus. Ik maakte een lijstje (dat doe ik altijd om een helder hoofd te krijgen) met acties en prioriteiten. Bovenaan stond:
– VIP stipsters informeren en achterban via social media op de hoogte brengen. Daarop volgden veel hele lieve en betrokken reacties. Jullie zijn toppers!
– extra verf inkopen. Hierdoor is voorlopig ruimschoots verf op voorraad en heb ik meer tijd gecreeerd om goede alternatieven uit te zoeken.
– met de uitgever bellen over mijn boeken. 

Er komt vast veel op je af nu. Sterkte gewenst! Wat gebeurt er voor jou achter de schermen?
Van veel Stipstijl-supporters heb ik onwijs lieve berichten gekregen. Bedankt voor jullie medeleven, vertrouwen en tips!

Er moet inderdaad de komende tijd nogal wat gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van de beste verf alternatieven, het aanpassen van mijn eigen productassortiment en maken van nieuwe verpakkingen. Mijn nieuwste boek Stippen. & kleur krijgt een insert met uitleg over de situatie. Van deze zaken zal jij niet direct veel van merken hoor. En gelukkig hoef ik dit niet alles alleen te doen. Ik heb een geweldig team dat samen met mij zorgt dat alles achter de schermen zo goed mogelijk geregeld wordt.

Welke alternatieven verf stel je voor?
Dit is verreweg de meest gestelde vraag door de Stipstijl-familie. Dat snap ik! Het liefst zou ik ook gelijk al antwoord geven. Toch is dat nu nog iets te vroeg. Een bekend alternatief is Pébéo porcelain, deze staat op mijn lijstje. Maar zoals je in mijn boeken ook kunt lezen, zijn er ook andere merken zoals Kreul en Marabu. Daarnaast zijn er meer producenten. Zoals je weet ga ik voor Stipstijl alleen voor het allerbeste. Niet alleen in kwaliteit. Ik kijk ook naar de (inkoop)prijs en leveringscondities. Deze situatie gebruik ik om alles opnieuw te testen en uit te zoeken wat er wereldwijd nog meer op de markt is (of wat er wellicht zelfs op de markt kan komen). Tips voor onbekende merken zijn welkom. Deel het gerust via info@stipstijl.nl.

Komt dit goed?
Uiteindelijk zijn grote veranderingen, zoals deze, altijd pittig en vragen ze veel energie. Een crisis laat je zwakte direct zien. Bij mij is dat nu dat Stipstijl erg afhankelijk is van één verfproducent.

Ik weet dat dit soort uitdagingen ook veel mogelijkheden biedt om vooral naar de kansen te kijken. Je weet maar nooit wat dit avontuur weer zal brengen. Hoe dan ook, ik heb het volste vertrouwen in mijn motto #hetkomtgoed

Reageren?

Op deze blogpagina vind je steeds de laatste ontwikkelingen, alternatieven en tips. Heb je een reactie of vraag over deze blog? Mail gerust naar info@stipstijl.nl

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat?
Vind D.I.Y. boxen, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.