De wensen die ik voor 2022 heb

We hebben allemaal wel geleerd dat het leven niet maakbaar is. Ik doe ook niet meer aan goede voornemens. Veranderingen voer ik door op het moment dat ik het nodig vind en kan. Wél blik ik terug op het afgelopen jaar en maak plannen van dingen die ik, zowel op persoonlijk vlak als met Stipstijl, in het nieuwe jaar zou willen doen.

Een paar wensen lijken een herhaling van vorig jaar. Sommige dingen staat nu door C-situatie in de pauzestand. Ik blijf hoop houden op een betere tijd, waarin plannen gerealiseerd kunnen worden.

Benieuwd welke wensen ik voor Stipstijl heb? Je leest het in deze blog. Weet dat ik nu niet alle details deel. Sommige dingen houd ik nog even voor mijzelf om mijn bedrijf te beschermen en om jou straks te kunnen verrassen.

Terugblik op 2021

Mijn mening: geen (jaar)plannen zonder stil te staan bij de geleerde lessen, dingen waar je van genoten hebt en waar je dankbaar voor bent. Ik neem je dan ook nog even mee naar een aantal gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ik deel ze beknopt want het waren er veel.

 

  • TV debuut bij RTL 4 Eigen Huis & Tuin, lekker leven
  • Lancering van de online cursus Stipstijl en de positieve reacties van de velen mensen die deze basiscursus in hun eigen tijd en tempo vanuit huis volgen.
  • Dots of Freedom, waar ruim 500 mensen aan meededen en prachtig stipwerk maakten! Dat de site bij de aanmeldingen even plat ging, vergeten we maar gauw.
  • Het winnen van de Happy Stuff awards voor de meest happy webshop in de categorie Dingen Doen.
  • De verhuizing van Culemborg naar Veenendaal, met een periode waarin we tijdelijk in onze camper en in het huis van mijn ouders woonden. Sinds half december zitten we in ons nieuwe huis. Zó fijn.
  • Creative Life, hét creatieve feest van het jaar, waar Stipstijl een pop-up store had en ik weer sinds lange tijd fysieke workshops in stippen op keramiek kon geven. Heerlijk!
  • De Stipstijl reis naar Spanje in september kon gelukkig doorgaan en 16 deelnemers een onvergetelijke tijd hadden. Wat een feest was dat!
  • Een totaal donatiebedrag van 1.483 euro (!) aan vijf verschillende goede doelen die aan Stipstijl patronen zijn gekoppeld.

Privé plannen

Het komende jaar zal op persoonlijk vlak vooral in het teken staan van genieten van ons nieuwe huis, Veenendaal herontdekken en klussen (hallo zolder renovatie en dakkapel en wie weet een nieuwe tuin indeling). Ik hoop een paar mooie tripjes met onze camper te kunnen maken en kijk uit naar picknicken en het lopen op blote voeten.

Dit voorjaar staat er een reis gepland met Remco en onze kids naar 123 Olé in Spanje. Na alle verhalen en foto’s kunnen zij niet wachten om de locatie van de Stipstijlreizen met eigen ogen te zien. Een zelfde reis hoop ik dit najaar met mijn moeder te maken. Zij verdient het zo. Ook kan ik niet wachten op onze jaarlijkse traditie: het bezoeken van bollenvelden bij zonsopkomst en aansluitend ontbijten in de duinen. 

Fysieke workshops Stipstijl

Oh, wat kijk ik er naar uit om mensen weer in het echt te zien en te helpen met stippen! Allemaal beginnen met een blanco ondergrond en mensen met nieuwe technieken, inspiratie, een tof uniek handwerk én wellicht een nieuwe hobby naar huis laten gaan is zó leuk!

Vanwege de maatregelen rondom Corona zijn de fysieke workshops Stipstijl even on hold gezet. Natuurlijk kijk ik er ook naar uit om zo snel mogelijk veilige en goede workshops op fijne locaties door heel Nederland en België te kunnen aanbieden. Zodra het ook maar enigszins haalbaar is, dan plan ik weer nieuwe data in. Uiteraard houd ik je daarvan op de hoogte.

 

Stipstijl_patroon_BeauBlom

Online live sessies

Het afgelopen jaar deed ik het af en toe: live Q&A sessies waarin ik online vragen beantwoorde, technieken liet zien en stiptips deelde. Super leuk, interactief en leerzaam. Ook voor mijzelf.

Het komende jaar zal ik weer regelmatig live gaan. Wie weet plan ik ook wel een aantal online workshops in, waarin we in een kleine groep samen live één specifiek patroon stipten.

Via social media en de VIP stipstermail houd ik je op de hoogte van de plannen en data.

Uitbreiding van webshop

Geregeld krijg ik verzoeken van mensen of er van een bepaalde artikel in mijn webshop meer gemaakt kan worden. Of ze sturen tips wat er wellicht nog toegevoegd kan worden. Super blij ben ik met deze lieve mails! Niet alles kan ik helaas daadwerkelijk uitvoeren. Soms past het niet qua planning, prioriteiten, prijs en/of plezier. 

Productontwikkeling vind ik wel één van de leukste dingen om te doen. Dus er komen in 2022 zeker nieuwe producten aan! Een tipje van de sluier: mijn toetsenbord maakt overuren en stipstokjes worden veel gebruikt. Ook hoop ik een langgekoesterde droom te laten uitkomen.

Stipreizen naar Spanje

Voor dit jaar staan er drie reizen naar Spanje gepland; in mei, september en oktober. Alleen voor de reis in oktober is nu nog plek. De andere reizen zijn al volgeboekt. De deelnemers genieten nu van de voorpret. Stippers komen op een unieke locatie in een creatieve en culinaire bubbel terecht. In samenwerking met het team van 123 Olé worden ze helemaal verwend en leer ik hen alles over het maken met stippatronen. Of ze nu ervaren stipster zijn of het nog nooit hebt gedaan, deze reis is zó gaaf! Deelnemers van eerdere reizen hebben het als onvergetelijk ervaren. Sommigen gaan zelfs voor een 2e of 3e keer mee!

Vervolg op Dots of Freedom

Uiteraard komt er ook dit jaar weer een dot along. Hét project waarbij je vijf weken lang elke week een deel van het patroon toegestuurd krijgt en vooraf niet weet niet hoe het eindresultaat wordt is zo tof om te organiseren! Ik wil het graag als een exclusief project houden en organiseer dit daarom niet vaak. Bij eerdere edities deden er honderden mensen mee. Dat hoop ik ook voor dit jaar. Het is te gek als zoveel mensen tegelijkertijd samen en toch individueel aan hetzelfde patroon werken. Ik ben al bezig met de voorbereidingen voor een vervolg die dit voorjaar start. Ook deze editie wordt bijzonder. Het wordt een inspirerend, laagdrempelig event waarbij iedereen kan meedoen. Laat je naam en mailadres achter op de wachtlijst zodat je als eerste info krijgt en exclusieve korting niet mist!

Wat ik dit jaar niet / minder ga doen

Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Met alle aandacht, zorgvuldige voorbereiding en volle energie. Mijn agenda is voor dit jaar al enorm gevuld. Daardoor moet ik nog meer strakkere keuzes maken. Een van de dingen die ik, met pijn in mijn hart, heb moet besluiten is dat ik dit jaar niet te vinden bij ben Creative Life. Wellicht spot je me wel als bezoeker.

Reageren?

Heb je deze blog gelezen en wil je laten weten wat je ervan vindt? Stuur gerust een bericht via Facebook en/of Instagram. Een mail sturen naar info@stipstijl.nl kan ook altijd.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.