Workshops stippen van Stipstijl 

Stipstijl workshops op verschillende locaties in Nederland

YIEHA! De data en locaties voor de workshops Stipstijl voor het najaar 2023 zijn bekend En jij, als VIP stipster, krijgt als eerste toegang tot de tickets!

Op donderdag 14 september staat de eerste Stipstijl workshop gepland in Gouda. Daarna ga ik tot en met december het hele land door.

Ik heb er zoveel zin in. Heerlijk om een creatief uitje te organiseren en mensen persoonlijk te laten zien hoe leuk en eenvoudig het stippen is! Er zijn 13 workshops Stipstijl gepland bij inspirerende locaties verspreid door Nederland. Van Leeuwarden tot aan Sittard en van Amsterdam tot aan Enschede.

Hieronder zie je welke workshops waar gepland zijn. Hopelijk is er een plek die voor jou te bereizen is en zie ik jou bij één van deze workshops.

Goed om te weten: veel workshops zijn inmiddels al volgeboekt. Er komen dit najaar geen workshops meer bij. Wacht niet te lang met boeken. Vol = vol.

Basisworkshop Stipstijl

Ben je benieuwd waarom duizenden mensen het #stipstijlvirus hebben? Of heb je alle materialen in huis, maar vind je het spannend om te beginnen met stippen? Misschien is het voor jou even geleden dat je gestipt hebt en kan je een opfriscursus gebruiken. Of heb je gewoon zin in een gezellig creatief uitje? Dan is mijn basisworkshop écht iets voor jou!

Aan de hand van patroon Beau Blom krijg je uitgebreide en duidelijke uitleg over de basistechniek en materialen, maar ook top tips en kleuradvies. Dit patroon kan je stap voor stap volgen.

Wil je liever een ander patroon stippen? Geen punt. Met de uitleg die je krijgt, kan je direct aan de slag en weet je ook hoe je zelf een mooi patroon maakt. Daarnaast zijn er genoeg andere patronen en voorbeelden ter inspiratie. You can do(t) it!

Ik neem verschillende bordjes mee in diverse maten van Ø 8.5 – 15 cm. Ze hebben een vlakke vorm; daarop kan je de techniek eenvoudig leren. Je kan ter plekke bepalen wat je wilt maken.

De basisworkshop duurt 2,5 uur en kan je volgen voor € 45,00.

Na de basisworkshop:

✓ weet je welke materialen fijn zijn om mee te stippen en hoe je geschikt keramiek herkent
✓ weet je hoe je een stippatroon opbouwt en correcties maakt
✓ kan je vol vertrouwen je eigen keramiek omtoveren tot unieke stipkunst
✓ heb je genoeg tips en inspiratie om thuis verder aan de slag te gaan
✓ ga je met een mooi handbeschilderd bordje naar huis
✓ heb je wellicht een nieuwe hobby

Wees gewaarschuwd: stippen is verslavend leuk!

Workshop voor gevorderden

Heb je al stipervaring en wil je

✓ alles weten over het stippen op bolle voorwerpen
✓ meer technieken ontdekken zoals verdeling van 6-en maken en variaties in het opvullen
✓ leren hoe je zelf kleuren mengt
✓ meer inspiratie voor stipmogelijkheden
✓ mijn top tips voor het maken van kleurencombinaties

Volg dan een workshop voor gevorderden. Ik geef tips aan de hand van patroon Mooie Mok, die je op allerlei manieren kan gebruiken; om thee uit te drinken, om pennen of stipstokjes in te zetten of een plantje. Complimenten gegarandeerd!

Tijdens de workshop voor gevorderden is de groep iets kleiner (maximaal 8 personen) en hebben we meer tijd dan bij een basisworkshop.

Deze workshop duurt 3 uur en kan je volgen voor € 54,00.

Workshops Stipstijl samengevat

✓ de workshop is altijd tot in de puntjes verzorgd. Het is écht een uitje
✓ leer hoe leuk en onspannend het is om je keramiek om te toveren tot gave stipkunst
✓ uitgebreide uitleg over de techniek en materialen en kleuradvies
✓ persoonlijk advies
✓ aan het eind van de workshop heb je een uniek product met de hand beschilderd

Uiteraard maak ik ook van deze workshops een weer feest. Hier wil je bij zijn! Ook een aanrader om de workshop samen met je moeder, zus, vriendin, dochter, collega (etc.) te volgen.

Wat is inbegrepen:

  • gebruik van alle verf en materialen
  • keramiek (bij basisworkshop keuze uit verschillende laagdrempelige vlakke voorwerpen. Bij workshop voor gevorderden een mok)
  • hand-out met top tips zodat je thuis ook aan de slag kan gaan
  • werkbeschrijving van het patroon
  • korting op aanschaf van Stipstijl producten
  • koffie, thee, sap en lekkers (vaak home made!)
  • mini goodiebag

Kosten:
De prijs van de workshop verschilt per editie.

De workshops zijn op inspirerende locaties door het land.

Heb je een ticket gekocht? Dan krijg je direct de bestelbevestiging in je inbox. Een week voorafgaand aan de workshop krijg je een voorpretmail met laatste details en routebeschrijving naar de locatie.

Tip: wacht niet te lang met het bestellen van een ticket. Er is beperkt plek en vol = vol.

Reacties op fysieke workshops

We zijn nu verslaafd

Samen met m’n moeder en tante heb ik pas een workshop gevolgd bij Maak in Rotterdam. En ja, we zijn nu verslaafd. Het was een ontzettend fijne en leerzame workshop waarbij Nienke heel duidelijk en rustig alles uitlegt en gerust nog 10x bij je langskomt als je niet meer weet wat je moet doen, maar je ook heerlijk je eigen gang kan gaan. Bedankt voor alle inspiratie en deze leuke nieuwe hobby!
Astrid Schaar-Hersbach

Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht

Gisteren de Stipstijl workshop in Haarlem gevolgd en wat was het geweldig! Ondanks de grote groep heeft Nienke persoonlijke aandacht en na een zeer duidelijke uitleg kon iedereen aan de slag met haar kunstwerk onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. Enorm blij met het resultaat! En de waarschuwing vooraf was geheel terecht, we hebben het #stipstijlvirus gekregen!
Liza Buchner-Alders

Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt

Zelf al een tijdje in bezit van boek en stipbenodigdheden en zelf ook al wat gestipt. Gisteren heb ik toch een workshop gevolgd om de tips en tricks te krijgen die ik nodig had. Wat een fijne workshop!! Zo leuk om te zien hoe iedereen met dezelfde materialen zoveel verschillende dingen maakt, en allemaal prachtig. Nienke legt het rustig uit en helpt je waar nodig. Echt een aanrader. Nienke bedankt! Enne, gelukkig dat ik het recept van de caramelbollen niet heb. Wat waren die lekker zeg!
Petra Altena-Voorhorst

Het stippen is nu nog leuker!

Afgelopen week heb ik de workshop gevolgd in Eindhoven. Super leuk!! Het boek van Nienke had ik al gelezen, maar het was fijn om alles ook eens uit haar mond te horen. Ook had ik thuis al wat geoefend, maar ik heb zo veel geleerd van de workshop, fijn om mee te nemen. Het stippen is nu nog leuker! Het was ook erg gezellig; we kregen allerlei lekkers, dus een echt avondje uit! Het resultaat van de stipwerkjes was ook echt heel leuk. Nadien nog wat handige dingen kunnen kopen en wat niet voorradig was, werd snel en goed thuisbezorgd! Erg gaaf om zo’n pakketje te ontvangen: een kadootje Nienke, heel erg bedankt!
Maartje Bellos-Bierens

ONLINE BASISCURSUS STIPSTIJL

Wellicht ben je niet in de gelegenheid om een fysieke workshop Stipstijl te volgen, bijvoorbeeld omdat het niet uitkomt in jouw agenda, de reisafstand te ver is of omdat er geen kaartjes meer beschikbaar zijn. Of misschien vind je het gewoon fijn om in je eigen tijd, je eigen tempo en op je eigen plek te leren stippen.

Volg dan mijn online basiscursus! Aan de hand van duidelijke videolessen leer ik je alles over de techniek, materialen en stippatronen maken. Ook stippen we samen een compleet bordje. Je krijgt 100 dagen toegang tot een exclusieve leeromgeving en kunt de cursus zo vaak volgen als je wilt. Goed om te weten; de cursus heeft nu tijdelijk een flinke korting.

Lees hier meer over de online cursus en de aanbieding.