Dot along 2022: Dots of Time

Yieha, de 3e dot along is begonnen. Heerlijk! Achter de schermen werkte ik er, samen met een aantal toppers, al tijden aan. Wederom hebben honderden mensen zich inmiddels aangemeld en hebben vandaag het eerste deel van het nieuwe stippatroon Dots of Time gekregen. Zó bijzonder.

Voor diegene die het jaarlijkse stipproject nog niet kennen, in deze blog een korte uitleg en hoe je ook kunt meedoen.

De Dot along in het kort

De Stipstijl dot along is een gezamenlijk project dat je in je eigen tijd en tempo thuis uitvoert. Samen met honderden andere mensen krijg je vanaf vandaag 9 maart vijf weken lang elke week een deel van een nieuw stippatroon. Vooraf is het een verrassing wat het eindresultaat is. En vertrouw mij, die is mooi. Het is een super ervaring!

Iedereen kan meedoen; of je nu veel stipervaring hebt of nog een beginner bent. Alle stappen van het patroon worden duidelijk in tekst en illustraties uitgelegd. Ook kan je 5 LIVE sessies in een besloten Facebook community volgen en samen met mij het patroon stippen als je dat wilt.

Deze dot along is zowel qua niveau, tijdsinvestering en prijs toegankelijk voor iedereen. Het is écht iets om naar uit te kijken!

Dots of Time

Tijd is een van de meest kostbare ‘dingen’ die we allemaal hebben. De een heeft wellicht wat meer dan de ander. Wanneer het echt op is, is onzeker. Tijd kan je maar één keer besteden. Ik hoop dat je door het stippen écht een moment hebt voor jezelf waarin je hoofd leegmaakt, geniet en tot rust komt. Dat de tijd als het ware even stil staat. Me-time hebben is zó belangrijk. Helemaal in deze periode met veel zorgen en veranderingen.

Als reminder dat tijd kostbaar is en tijd voor jezelf nemen belangrijk is, gaan we samen op een prachtige wandklok stippen. Het is alsof het voor ons gemaakt is; de cijfers hebben al stippen.

Ik heb een tof patroon ontworpen en ik weet zeker dat de klok goed past in elke woon-, slaap-, kinderkamer, keuken of hal. Het is natuurlijk ook een geweldig cadeau om weg te geven.

Eerste reacties

Vorig jaar werden honderden vazen met patroon Dots of Freedom gestipt. Het jaar daarvoor een mooi wandbord met patroon Dots of Hope. Dit jaar gaan we het patroon Dots of Time stippen op een mooie klok. Hoe die er straks gaat uitzien, is nog even een verrassing. Mooi wordt ie zeker!

Natuurlijk hoopte ik dat de stippers net zo enthousiast zouden zijn over deze 3e editie als ik zelf ben. Dit project organiseer ik maar één keer per jaar. Voor mij is het dan best spannend hoe de reacties bij een nieuwe editie zijn. Nou, mijn inbox ontplofte bijna na de lancering. Zo gaaf! Hieronder lees je een paar van die reacties. Ik ben dankbaar voor al het vertrouwen dat er is en ik geniet van de voorpret die mensen hebben.

Doe ook mee!

  • ontvang vijf weken lang een deel van het nieuwe stippatroon en laat je verrassen door het eindresultaat: een superervaring!
  • elke week krijg je heldere stap-voor-stap werkbeschrijving met tekst en illustraties incl. oefenbladen die je kunt uitprinten
  • de gemiddelde stiptijd per patroondeel is 25 minuten. Stip in je eigen tijd en tempo. Je hebt tot 1 augustus 2022 onbeperkt toegang in een besloten online omgeving
  • wil je persoonlijk advies, antwoord op vragen en interactie met andere deelnemers? Sluit je dan aan bij de speciale dot along community op Facebook. Daar kan je ook 5 online live sessies volgen waarbij we samen een deel van het patroon stippen.

  Meedoen kan al vanaf € 20. Er zijn 3 soorten pakketten waaruit je kan kiezen. Als je je hebt aangemeld, krijg je gelijk toegang tot de besloten online omgeving en de patronendelen die al zijn vrijgegeven. Ook staat er een leuke video en opdracht voor je klaar.

  Dit wil je niet missen!

  Stipstijl steunt Stichting Opkikker

  Stel dat je te horen krijgt dat jouw kind ernstig ziek is… Dat heeft impact op je héle gezin. Dan is elk lichtpuntje, hoe klein ook, echt superbelangrijk. Precies dat is wat Stichting Opkikker doet: lichtpuntjes bieden, zodat gezinnen met een langdurig ziek kind weer de kracht vinden om door te gaan.

  Elwin en Nienke, goede vrienden van mij, hebben een dochter die, naast veel liefde en plezier, enorm veel extra zorgen geeft. Zij hebben eens een Opkikkerdag cadeau gekregen. Elwin en Nienke hebben samen met hun twee zoons en dochter een verrassingsdag gekregen, speciaal voor hun op maat gemaakt. Ik heb gezien wat dit met hun gedaan heeft. Door de activiteiten die de stichting Opkikker doet, heeft het hele gezin even de tijd van hun leven. Ook al is het één dag geweest; zij genieten enorm lang na.

  Dit gun ik veel meer gezinnen. Daarom doneer ik van elke deelname aan Dots of Time één euro aan Stichting Opkikker. Zij zijn 100% afhankelijk van donaties en krijgen geen overheidssteun. Elke bijdrage helpt de stichting om hun werk te doen. Lees hier meer over stichting Opkikker.

  Teamwork

  Deze dot along heb ik met geweldige vakmensen gemaakt:

  • Carin, Yvette, Yvonne en Noor hebben het patroon van A tot Z uitvoerig getest en lieten mij weten wat anders en/of beter kon. Zó dankbaar voor hun hulp!
  • Dankzij Loes is de website en de besloten omgeving technisch helemaal in orde.
  • De mooie vormgeving van het patroon en alle illustraties voor site en drukwerk zijn gemaakt door Sigrid.
  • Mijn assistentes Annelies en Yvette zetten de puntjes op de i en helpen mee om vragen van deelnemers te beantwoorden.
  • Alle bestellingen worden feestelijk ingepakt en met liefde verstuurd door medewerkers van Scalabor, een bedrijf dat mensen in dienst heeft die een grotere afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
  • De goodiebags en sjablonen die bij het complete pakket Dots of Time horen zijn met veel plezier ingepakt door cliënten van dagbesteding Siza.

  Goed om te weten

  De dot along is een exclusief project dat één keer per jaar plaatsvindt. Het eerste deel van het patroon is 9 maart vrijgegeven. Je kunt tot uiterlijk dinsdag 29 maart instromen en krijgt direct toegang tot alle informatie die tot nu is gedeeld. Daarna kan je je helaas niet meer aanmelden en moet je wachten tot een volgende editie. Schrijf je dus op tijd in. Alle informatie blijft onbeperkt toegankelijk tot 1 augustus 2022.