Stiptip – kleurenwiel gebruiken

Mijn kennis over stippen op keramiek deel ik graag met je. Het is zó leuk om te doen! Met alle liefde geef ik workshops door het hele land en voor elk niveau. Daarnaast zijn er diverse online cursussen. Ook in mijn boeken staat alles wat je nodig hebt om zelf aardewerk om te toveren tot stipkunst.

Ook deel ik regelmatig gratis stiptips met mensen die op mijn VIP Stipster mailinglijst staan, via mijn social media kanalen en op mijn website.

Dit keer over hoe je een Kleurenwiel gebruikt.

Kleuren kiezen voor je volgende stipproject. De één vindt het geweldig, de ander heeft er moeite mee.

Een kleurenwiel is een fijn hulpmiddel om nieuwe kleurencombinaties te ontdekken én een handige tool om kleuren te mengen. Iets dat veel stippers uitdagend vinden om te doen.

Ik heb een video gemaakt waarin je ziet hoe eenvoudig en leuk het is om het Kleurenwiel te gebruiken voor je stipwerk.

In de video heb ik het op het einde nog over Amsterdam Porseleinverf en een kleuren nuances kaart. D verf wordt inmiddels niet meer geproduceerd en de kleurenkaart is niet meer in het assortiment. Voor de uitleg over het Kleurenwiel en het gebruik ervan heeft dit uiteraard geen invloed.

Onder de video vind je nog wat aanvullende tips.

Aanvullende tips

Je hoeft niet alles zelf te bedenken! Veel mensen zijn je al voorgegaan in het combineren van kleuren.

– Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op mijn Pinterest account of ga naar design-seeds.com. De special Kleurgids van vtwonen is ook een aanrader. En zoek op Instagram eens naar #colorpalette of @awsmcolor.

– Wil je geïnspireerd raken door de kleuren die andere stippers voor hun stipwerk hebben gebruikt? Kijk dan naar #stipstijlvirus. Er zijn al meer dan 15.000 (!) foto’s met die hashtag gedeeld. In de Facebookgroep Stipstijl Fans delen mensen ook regelmatig hun gebruikte kleuren. Aanrader!

Heb je een aantal kleuren uitgezocht om mee aan de slag te gaan? Denk dan ook hier eens aan:

– Gebruik de kleurcombinatiemakers om nieuwe combinaties te bedenken. Op die pagina vind je ook een video met uitleg hoe je het hulpmiddel gebruikt.

– Moet je voor jouw kleuren zelf aan de slag met mengen, lees dan hier mijn handige tips om nieuwe kleuren verf te maken.

– Test jouw kleurcombinatie eerst in een klein project, zoals een theetipje. Dan heb je meteen een product dat ‘af’ is én je weet hoe de kleuren samenwerken op keramiek. Dit bordje is ook gelijk een leuk kadootje!

Stipstijl shop

Naast het Kleurenwiel vind je in mijn webshop ook een kleur receptenkaart. Daarop zie je 16 (!) Stipstijl kleurrecepten, geïnspireerd op de populaire kleuren van Amsterdam Porcelain verf, die niet meer geproduceerd wordt. Tip: gemengde verf kan je lang goed houden in deze bewaarflesjes.

Laat jouw stipwerk zien
Heb je deze stiptip toegepast? Deel jouw foto via social media, tag @stipstijl en gebruik de hashtag #stipstijlvirus. Elke week zet ik een stipster #inthestiplight. Die persoon krijgt een verrassing thuisgestuurd.

Heb je iets aan mijn tips?
Laat het weten onder mijn berichten op social media. Like, reageer, tag en/of stuur door. Ik weet dan dat dit soort berichten gewaardeerd worden. Het helpt ook om het #stipstijlvirus te laten groeien zodat meer mensen er kennis mee kunnen maken.

Ben je op zoek naar de fijnste stipmaterialen voor het mooiste resultaat?
Vind D.I.Y. boxen, keramiek, handige tools, porseleinverf, patronen en kado’s in mijn webshop!

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.