Zo krijg je gelijkmatige droging bij transparante Pébéo porseleinverf

Pébéo porseleinverf is met bijna 50 (!) verschillende kleuren opgenomen in de Stipstijl collectie. Naast de bekende glans verfsoorten, zijn er ook metallic en mat varianten. Dit kan je onderling mengen. Super leuk dus om daar mee te variëren!

Pébéo verf heeft een prachtig uitgebreid kleurenpalet, hecht mooi op de keramiek en heeft ook andere eigenschappen. In mijn boeken en mijn eerdere blog staat er al e.e.a. over geschreven. In deze blog lees je een paar handige tips om ervoor te zorgen dat transparantere verf gelijkmatig opdroogt.

Dit kan je doen om porseleinverf egaler te laten drogen.

Door de zwaartekracht zal de verf in je stip iets zakken. Afhankelijk van de bolling van je keramiek, het formaat stokje waarmee je stipt en de hoeveelheid verf die je gebruikt, zie je bij transparante verf verschil in dekking. Het verschilt per kleur hoe groot dit effect is. Sommige mensen vinden dit effect juist leuk. Het is dus geen kwestie van goed of fout, maar een kwestie van smaak!

Wil je dat transparantere verf gelijkmatig opdroogt en dat de stip egaler is in dekking?

Lees dan de volgende 6 tips. Probeer ze uit en kijk welke techniek voor jou, jouw voorwerp en patroon het prettigst werkt.

Tip 1.

Gebruik een stipstokje dat niet al te groot is. Afhankelijk van de bolling van het keramiek en het patroon gebruik ik vaak tot stipmaat Ø 6. Voor een centrumstip gebruik ik wel eens een grotere maat maar neem dan wel de tips  die je hieronder leest in acht.

Tip 2.

Zorg voor dat je niet te veel verf aan je stokje hebt en voorkom druppels. Heeft je stip toch iets te veel verf? Haal dit dan niet weg met een wattenstaafje. Daarbij krijg je veel luchtbelletjes. Gebruik gewoon de rand van je stipstokje. Maak het droog aan een microvezeldoekje en herhaal indien nodig opnieuw.

Tip 3.

Stip je patroon in kleine oppervlakken en kantel de ondergrond constant terwijl de verf droogt. Dit is écht slow-crafting. Fijn voor geduldige types.

Tip 4. 

Leg je stipwerk op bijvoorbeeld een kersenpitkussen en stip eerst één kant van je voorwerp. Hierdoor hoef je minder je stipwerk te draaien. Voor elke kant van je voorwerp herhaal je dus steeds alle stappen van het patroon van begin tot eind.

Tip 5.

Meng je verf met een klein beetje 43 Ivory (Gebroken wit). Deze verf is wat dikker en dekt goed. Door het te mengen met je transparante verf wordt de mengkleur een stuk egaler bij het stippen. Uiteraard wordt je kleur ook iets lichter dan het orgineel.

Tip 6.

Je kan ook twee keer met dezelfde kleur en maat stipstokje op elkaar stippen. Dit werkt alleen als er weinig bolling in je keramiek zit. Zorg wel dat je in totaal niet meer dan drie lagen verf gebruikt, inclusief verdiepingsstippen.

Assortiment Pébéo porseleinverf

Op dit bord zie je alle kleuren Pébéo porseleinverf gestipt op keramiek. Dit zijn ook de kleuren die je de Stipstijl webshop vindt. Een aantal kleuren zijn dekkend, een aantal semi-transparant, mat of hebben juist een metallic effect. Kleuren zijn onderling te mengen. Welke kleuren zijn jouw favoriet?

Je vindt Pébéo Porcelaine voordelig in mijn webshop. In een regulier potje zit 45 ml. Je hebt maar weinig verf nodig om mooie stipkunst te maken. Daarnaast is de verf goed houdbaar. Met een potje doe je dus onwijs lang.

Er zijn ook voordelige starterssets waarbij je kleinere potjes koopt. Ideaal!

Kies wat jij mooi vindt.

Copyright: Alle gegevens (tekst en beelden) op deze website zijn eigendom of in licentie van Nienke van der Zwan en worden beschermd door auteursrecht, merkenrecht en/of enig ander intellectueel eigendomsrecht. Het is dus niet toegestaan om content zonder toestemming te kopiëren.